Vejle Boldklub har skrevet kontrakt Peter Utaka frem til den 30. juni 2018. Den 34-årige nigerianer slog sit navn fast i dansk fodbold som notorisk målscorer for OB fra 2008-12 og har siden spillet i kinesisk og japansk fodbold. Nu skal han forsøge at hjælpe VB i den kommende halvsæson.

Som den opmærksomme VB-fan har bemærket, så har den erfarne nigerianske angriber Peter Utaka trænet med NordicBet LIGA-holdet under træningslejren i Tyrkiet i godt og vel en uges tid. Nu har parterne kigget hinanden an og fundet frem til et samarbejde frem til sommer. Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger udtaler:

– Vejle Boldklub har en klar strategi omkring udviklingen af unge spillere med videresalg for øje, men på den korte bane har vi i foråret valgt at understøtte strategien med den erfaring og det kendskab som Peter Utaka har til dansk fodbold, siger Jacob Krüger.

Cheftræner Adolfo Sormani har fået et godt indtryk af Utaka gennem træningsbanen og samtaler med nigerianeren.

– Der er i virkeligheden ikke så meget at sige, når man taler om en klassespiller som Peter Utaka. Han er kendt som en målscorer og forventer mål af sig selv. Samtidig med den rutine Peter Utaka har opnået gennem karrieren kan han også byde ind med andre kvaliteter. Nu skal holdet gør ham god og han skal gøre holdet godt. Vi går et forår i møde, hvor konkurrencen er skærpet og en trup med den rette konkurrencesituation skaber et endnu stærkere miljø til hver træning, siger Adolfo Sormani.

Peter Utaka forlod japansk fodbold ved årsskiftet og har siden holdt sig i gang ved selvtræning og siden i sidste uge som en del af Vejle Boldklubs træningslejr. Han er glad for at kunne trække den røde VB-trøje over hovedet.

– Jeg ved, at Vejle Boldklub har et meget talentfuldt hold og der er stor kvalitet i truppen. Det har jeg ved selvsyn konstateret under træningerne i den sidste uge. Klubbens ejere kender jeg og derfor ved jeg også, at klubbens ambitionsniveau er højt. Både for den kommende halvsæson og for fremtiden generelt. Jeg har en ambition for de næste fem måneder i den røde trøje og det er sammen med holdkammeraterne at fuldføre den vigtige mission i foråret. VB skal tilbage i den bedste fodboldrække i Danmark, hvor klubben hører til, siger Peter Utaka.

Maduabuchi Peter Utaka er født og opvokset i Nigeria, men var kun teenager da han første gang prøvede kræfter med europæisk fodbold gennem et ophold i Dinamo Zagreb. Siden var han tilbage i nigeriansk fodbold hos University of Nigeria. Fra 2003-08 spillede han for forskellige belgiske klubber og fik et gennembrud i Europa, inden OB sent i sommertransfervinduet i 2008 signede Utaka. Her bombede Utaka løs i de kommende 3½ sæson og skaffede OB tre sølvmedaljer på stribe, inden han fik en flot transfer til kinesisk fodbold. I Kina spillede Peter Utaka fra 2012-15 for forskellige klubber og nåede 37 mål i 80 kampe i den kinesiske Super League. Fra 2015 og til udgangen af 2017 spillede han i japansk fodbold for et par forskellige klubber og måltallene her er også nydelige. Som professionel fodboldspiller står Peter Utaka registreret for 191 mål i 458 kampe.