Vejle Boldklub har d.d. indgået en kontrakt for forårssæsonen 2018 med 25-årige Nicolaj Ritter. Venstrebacken fik ophævet kontrakten med SønderjyskE tidligere på dagen for at skifte til Vejle Boldklub.

Teknisk chef Jacob Krüger solgte tidligere på måneden Victor Wernersson til svenske IFK Göteborg og efter grundig søgen på spillermarkedet, er vejlenserne igen dobbeltbesat på venstreback, hvor klubben også råder over Viljormur Davidsen.

– Vi sagde farvel til Victor Wernersson tidligere på måneden og vi er glade for, at vi har fundet en skandinavisk erstatning til positionen og dermed bygger på den danske grundstamme. Nicolaj Ritter kender NordicBet LIGA fra mange kampe i Silkeborg IF og han vil være et godt supplement til bagkæden. Vi får en erfaren back ind, der primært spiller i venstre side, men som også kan afløse i højre, hvis det bliver nødvendigt. Nicolaj Ritter har en god motor, løber meget og vil gerne bidrage offensivt, siger Jacob Krüger.

– I efterårssæsonen havde vi et stærkt par på backen i venstre side med Viljormur og Victor Wernersson og det bliver mindst ligeså stærkt i fremtiden. Med signingen af Ritter er vi oppe på seks spillere i bagkæden og så er vi antalsmæssigt på plads. Nu ser vi hinanden an i foråret og så håber vi, at der kan blive tale om et længerevarende samarbejde, siger Jacob Krüger.

25-årige Nicolaj Ritter trådte sine første fodboldstøvler i de to mindre nordjyske klubber Arentsminde IF og Brovst. Senere skiftede han til Jetsmark, inden talentet rakte til et skifte til AaB. Som U16-spiller gik turen sydpå til FC Midtjyllands akademi og en ungdomskontrakt med den storsatsende klub, hvor han spillede de sidste fire år som ungdomsspiller og blev udtaget til ungdomslandsholdsfodbold. Som nyslået seniorspiller i 2011 gik turen til Silkeborg IF, hvor Nicolaj Ritter slog sit navn fast i divisionssammenhæng over fem sæsoner og mere end 100 kampe i landets to bedste rækker. Senest har venstrebacken spillet i SønderjyskE, hvor han har konkurreret med Simon Poulsen om spilletiden i venstre forsvarsside på Claus Nørgaards Alka Superligahold.

Se et interview med Nicolaj Ritter her.

FAKTA:
Nicolaj Ritter
Født: 08.05.1992 (25 år)
Nationalitet: Dansk
Position: Venstreback
Tidligere klubber: Arentsminde IF, Brovst IF, Jetsmark IF, AaB (-07), FC Midtjylland (2007-11), Silkeborg IF (2011-16), SønderjyskE (2016-18)
Landshold: 40 ungdomslandskampe for Danmark fra U16- til U21-landsholdet
Kontrakt: Sommeren 2018