Vejle Boldklub har lavet en aftale for forårssæsonen med den 35-årige forsvarsspiller Branko Ilic. Den tidligere slovenske landsholdsspiller er transferfri, men har senest spillet for NK Olimpija Ljubljana i hjemlandet.

Det er en erfaren spiller, der slutter sig til VB-truppen i Tyrkiet. Branko Ilic har spillet i forskellige europæiske klubber siden 2001 og kommer også til Vejle Boldklub med erfaring fra 64 A-landskampe for Slovenien. Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub, forklarer at tilgangen af den erfarne slovenske forsvarsspiller således.

– Det har været et ønske fra trænerstaben, at vi fik tilknyttet en erfaren forsvarsspiller. Branko Ilic tilhører den kategori. Han kommer til Vejle fra et to-årigt ophold i storklubben NK Olimpija, men CV’et tæller også klubber i en lang række andre europæiske lande. Branko har spillet kampe i de største europæiske turneringer og han kommer til Vejle med den erfaring og rutine, der kan blive vigtig i forårets kampe. Branko dækker primært positionen i det centrale forsvar, men har tidligere spillet forholdsvis mange kampe på backen. Med denne tilgang til truppen, er vi godt dækker ind på de vigtige positioner i bagkæden og der er en optimal konkurrencesituation i truppen, siger Jacob Krüger.

Branko Ilic, der har vundet nationale mesterskaber i Slovenien, Serbien og Kasakhstan, ser frem til udfordringerne i et nyt land og i Superligaen.

– Jeg glæder mig meget til at spille for Vejle Boldklub og være med til at indfri klubbens ambitioner for sæsonen. Det er altid spændende at møde en ny fodboldkultur og udfordringen med på kort tid at lære holdkammerater og trænere at kende, motiverer mig. Konkurrencesituationen i truppen er hård, men jeg vil byde mig til og forsøge at hjælpe klubben og mine nye holdkammerater. Jeg vil forsøge at lære fra mig og guide mine medspillere efter bedste evne. Vejle Boldklubs ambitioner for foråret er italesat og jeg vil gøre alt, for at vi kan opfylde klubbens målsætning, siger Branko Ilic, der ved debut for Vejle Boldklub bliver den første slovenske spiller i Nørreskoven.

Branko Ilic har netop mødt sine nye holdkammerater under Vejle Boldklubs træningslejr i Lara, Antalya og sloveneren er udtaget til morgendagens træningskamp mod Mezokovesd Zsory. Kampen kan følges med enkelte opdateringer på Vejle Boldklubs Facebook-side.