Vejle Boldklub har skrevet en tre-årig kontrakt med den 22-årige englænder Nathan Oduwa. Offensivspilleren er et produkt af talentarbejdet i Tottenham Hotspur, hvor han var udlejet til flere mindre engelske klubber, men kommer senest fra et ophold i slovenske NK Olimpija.

Efter gårsdagens signing af ukrainske Vladlen Yurchenko, har Vejle Boldklub igen udvidet spillertruppen. Igennem klubbens kontaktnetværk er man blevet opmærksom på, at engelske Nathan Oduwo har været kontraktløs siden i sommer og derfor været mulig at hente.

– Nathan Oduwo er en spændende spiller, der har fået en god fodboldopdragelse i en engelsk topklub. Han har spillet i mindre engelske klubber, hvor han har høstet erfaring med seniorfodbold. Som spiller besidder han en god fysik, og så er han hurtig. Det, lagt sammen med kompetencer i feltet, gør, at vi synes, det kunne være spændende at arbejde videre med ham. Han er fortsat en ung spiller, der skal udvikle sig. Vi er spændte på, hvor hurtigt han vil byde sig til i vores konkurrenceniveau og glæder os til at råde over ham i de kommende år, siger teknisk chef, Jacob Krüger.

Engelske Nathan Oduwa, der fyldte 22 år tidligere på året, ser frem til den kommende udfordring i dansk fodbold.

– Jeg er glad for at være kommet til Vejle Boldklub og ser store muligheder i mit skifte til klubben. Stadion og øvrige faciliteter ser gode ud, og der er alle forudsætninger for, at jeg kan udvikle mig yderligere i disse rammer. Mit kendskab til Vejle som by og klub er begrænset, men mange dygtige danske spillere skifter videre til store europæiske ligaer, og jeg ser Vejle Boldklub og Superligaen som en god platform for at avancere, hvis jeg gør det godt, siger Nathan Oduwa.

Den 22-årige englænder er født og opvokset i England, hvor han begyndte på Tottenham Hotspurs akademi. Oduwa var på kontrakt i London-klubben frem til januar i år, hvor han undervejs var udlejet til klubber som Luton Town, Colchester United, Peterborough og Glasgow Rangers. Senest har han spillet i slovenske NK Olimpija.

– I Tottenham har jeg trænet med Premier League-spillerne, og det var god læring, men jeg er kommet til et punkt, hvor jeg skal spille kampe på et højere niveau. Jeg har været på udleje i League One og i den næstbedste række i Skotland. Opholdet i Rangers var en stor oplevelse – fansene var fantastiske, og vi rykkede op i den skotske Premier League, siger Nathan Oduwa.

Den nye VB’er glæder sig til at trække i VB-trøjen, og han beskriver sig som en alsidig offensivspiller.

– Jeg har set holdets seneste kampe, og i den formation, man har spillet, er jeg angriber. Men jeg kan også spille på kanten. Som spiller er jeg hurtig, teknisk og med gode færdigheder. Når der er plads at spille på, er jeg bedst. Jeg glæder mig til at komme i gang med at træne med mine nye holdkammerater og vise, hvad jeg kan tilføre holdet. Som modspiller i England kender jeg Sean Murray, men ellers er det nye ansigter i omklædningsrummet, siger Nathan Oduwa.

Oduwa oplyser, at han har trænet med QPR i sensommeren og spillet kampe for London-klubben, hvorfor han fysisk skulle have et godt udgangspunkt trods det, at han har været uden klub. Han træner første gang med sine nye holdkammerater ved lørdagstræningen i Vejle.