Vejle Boldklub har skrevet en kontrakt med Oliver Provstgaard Nielsen (f. 2003) fra sommer og de kommende tre år. Den centrale forsvarsspiller er endnu et produkt af samarbejdet med Future Vejle-samarbejdsklubberne, da han trådte sine barnesko i Bredballe IF, men skiftede som U13-spiller til VB.

Den 15-årige forsvarsspiller spillede allerede kampe på U17-Ligaholdet sidste forår og har i denne sæson – som førsteårsspiller – været én af få 2003’ere, der har spillet fast på Vejle Boldklubs U17-Ligahold, som har spillet med i subtoppen af rækken.

– Det har været en god sæson for holdet og for mig. Vi har spillet mange gode kampe, og jeg har været med fast og fået landsholdsdebut. Jeg har fået mange indtryk og oplevelser undervejs, så det er meget overvældende at stå med en kontrakt fra den nye sæson. Det giver mig noget at arbejde videre med, at både skolen og fodbolden er på plads i de kommende år. Jeg har boet i Vejle siden jeg som fire-årig flyttede hertil fra København med min familie og været til VB’s kampe i de sidste ti år, så det er fedt at få det skulderklap af klubben, siger Oliver Provstgaard, der fylder 16 år den 4. juni.

Han skiftede til VB som U13-spiller i sommeren 2015 fra Bredballe IF, hvor han begyndte at spille fodbold i slutningen af nullerne. Siden har han været en markant spiller i årgang 2003, hvor han nu er den tredje spiller efter Wahid Faghir og Christian “GG” Gammelgaardtil at underskrive en kontrakt med VB.

– Jeg har været igennem en god udvikling, siden jeg skiftede til VB. Niveauet har været højere, og jeg er blevet presset i træning og kamp, så det har været godt for min udvikling. Men jeg havde også en god tid i Bredballe IF, og klubben her har været et vigtigt step i min udvikling som fodboldspiller. Som forsvarsspiller er mine styrker, at jeg er god i hovedspillet. Jeg vil også gerne styre spillet med bolden fra bagkæden. I denne sæson, hvor jeg har spillet både til højre og venstre, er jeg blevet tvunget til at træne mit højreben, og den del af spillet har forbedret sig. Min duelstyrke skal også blive bedre, og jeg skal være hårdere. Jeg bliver en af de mere erfarne spillere i næste sæson, så jeg vil tage mere ansvar på banen. Jeg har meget fokus på mine udviklingspunkter i de kommende år, for mit helt store mål er at slå igennem i A-truppen i VB ude i fremtiden, men der ligger meget arbejde forude, siger Oliver Provstgaard.

Han går til daglig i 9. klasse på Kirkebakkeskolen i Bredballe, men begynder efter sommerferien på Campus Vejle.

Talentchef Steen Thychosen ser et fint potentiale i Oliver Provstgaard Nielsen, der har været en del af en stærk midtstopperduo på U17-Ligaholdet med Peter Ullum, som vi i går præsenterede som kontraktspiller i Vejle Boldklub.

– Oliver Provstgaard er en talentfuld spiller på vores U17-Ligahold, der har leveret mange gode præstationer i denne sæson. Vi så det allerede i slutningen af sidste sæson, hvor han som 14-årig fik et par kampe, og tegningen af en talentfuld stopper er kun blevet bekræftet siden. Han er venstrebenet, og vi har meget atypisk haft to venstrebenede spillere til at spille sammen i midterforsvaret. Det har de begge løst godt, og Oliver er en stærk duelspiller. Det offensive hovedspil springer i øjnene i en meget ung alder. Han har en fantastisk timing, særligt på dødbolde, hvor han er en håndfuld for modstanderne. Jeg har en forventning om, at det bliver endnu mere udtalt i fremtiden. Oliver har også gode lederevner, og han bliver et naturligt samlingspunkt, når vi i løbet af sommeren skal sætte en ny U17-Ligatrup sammen med spillere fra årgang 2003 og 2004, siger Steen Thychosen.

Den seneste kontraktspiller i på ungdomseliteholdene er igen kommet til Vejle Boldklub gennem Future Vejle-samarbejdet. Denne gang fra Bredballe IF, og talentchefen ser det som et bevis på, at samarbejdet fungerer upåklageligt.

– Det understreger endnu engang, at klubsamarbejdet fungerer. Det er vigtigt, at der ude i de lokale klubber bliver lavet et godt trænings- og læringsmiljø for spillerne i en tidlig alder, og det er casen med Oliver Provstgaard et bevis på, at der gør. Bredballe IF er medlemsmæssigt en af de største klubber i vores klubsamarbejde, og vi vil fremover se flere spillere på vores elitehold, der kommer fra BIF. Det er en del af vores strategi på ungdomsniveau, at vi skal have udenlandske spillere, men den lokale forankring spiller fortsat en meget væsentlig rolle. Hvis vi skal have lokale spillere igennem til A-truppen, så skal Future Vejle-klubberne levere spillere i hver årgang, og Oliver Provstgaard er et stærkt kort i årgang 2003, siger Steen Thychosen.

Kontrakten med Oliver Provstgaard Nielsen løber frem til 30. juni 2022.

Læs også:
Peter Ullum skriver to-årig kontrakt med Vejle Boldklub (24-04-2019)