Vejle Boldklub har indgået en tre-årig aftale med U17-Ligaholdets profil Andreas Jungdal (f. 2002). Den 16-årige målmand på 1.91m debuterede tidligere på sæsonen på det danske U17-landshold og er én af de bærende kræfter på VB’s tophold i U17-Ligaen.

Kontraktindgåelsen med Andreas Jungdal er ikke kun et stort skulderklap til den store målmand og klubbens talentarbejde, det er også en sejr for Vejle Boldklubs samarbejde med de omkringliggende klubber i Future Vejle-samarbejdet.

Talentchef Steen Thychosen hylder både samarbejdet med Future Vejle-klubberne og Andreas Jungdal, der har været igennem en markant udvikling i de sidste år.

– Vi er glade for, at det igen lykkedes en af spillerne fra Future Vejle-samarbejdsklubberne at gøre sig fortjent til en kontrakt. Det her er ikke kun glædeligt for Andreas Jungdal, men også for Skibet IF, hvor han snørede de første fodboldstøvler. Andreas har været i VB i efterhånden fire år og han har hele tiden lagt lag sit talent, siger talentchef Steen Thychosen.

– Allerede som U15-spiller så vi, at der var noget ekstraordinært i Andreas. Han brugte en stor del af sidste sæson på at tilpasse sig niveauet i U17-Ligaen og han er en af holdets profiler i denne sæson. Han har styrketrænet meget og hans smidighed er en stor styrke. Han er en spillende målmand, der teknisk har flyttet sig meget i den sidste periode. Andreas er en meget professionel målmand og vi ser frem til at præge hans udvikling i de kommende år. Med en tre-årig kontrakt til Andreas signalerer vi også, at vi tror på Andreas fremadrettet og at vi vil talentudvikling på højeste niveau, siger Steen Thychosen.

Andreas Jungdal fik ungdomslandsholdsdebut i DBU-regi tidligere på sommeren på U17-landsholdet og han har stået alle kampene for VB i U17-Ligaen i denne sæson. Nu tiltræder han på en tre-årig aftale fra 1. januar og til udgangen af 2021.

– Kontraktindgåelsen med Vejle Boldklub er en drengedrøm der går i opfyldelse. Jeg er helt vildt glad og det er skønt at få de kommende tre år på plads. Den udvikling jeg har været igennem i klubben i de sidste tre år, har været god og jeg har forbedret mig meget. Kontrakten giver mig mulighed for at få bedre styr på dagligdagen med skole, træning, kampe og optimal forberedelse. Der er fortsat mange punkter jeg skal forbedre, men jeg er glad for at klubben tror på mig fremadrettet og jeg ser frem til at tage de næste step i et miljø jeg kender, siger Andreas Jungdal.

Ved siden af træningen og kampene med Vejle Boldklubs U17-Ligahold, er den 16-årige målmand elev i 10. klasse på Vejle Idrætsefterskole. Han skiftede i sin tid fra Skibet IF til VB som U13-spiller. Vejle Boldklubs kampprogram portrætterede Andreas Jungdal i forbindelse med hjemmekampen mod OB i august. Læs det her.