Vejle Boldklub har indgået en to-årig kontrakt med Valdemar Sadrifar (f. 2001) fra U19-Ligaholdet. Den 18-årige spiller, til de forreste positioner på banen, har været to år i Nørreskoven, efter han kom til VB fra AGF i sensommeren 2017.

Talentchef Steen Thychosen er særligt glad for kontraktindgåelsen med Valdemar Sadrifar, fordi det er en spiller, der har arbejdet hårdt i dagligdagen og til kamp for at få en kontrakt.

– Valdemar har virkelig gjort sig fortjent til denne aftale. Han kom til U17-Ligatruppen i sensommeren 2017 efter at have været hårdt matchet i AGF. De udfordringer, Valdemar havde, da han kom, var meget omkring attituden, men han har virkelig taget skeen i den anden hånd, og han har opført sig eksemplarisk i hele sin tid i VB. Der er virkelig tale om en spiller, der har arbejdet sig til en aftale, og det er jeg stolt på Valdemars vegne over, siger Steen Thychosen.

– Det er en teknisk meget dygtig spiller, som vi har lavet en aftale med. Han har kompetencer på bolden, og så er han fodboldintelligent. Han kan spille alle tre positioner bag angriberen, for han er en spiller, der tør tage fat i bolden. Som en indadgående højrekant eller den offensive midtbane, siger Steen Thychosen.

Med en kontrakt til sommeren 2021 rækker aftalen med Valdemar Sadrifar et år ind i tiden som seniorspiller.

– Det er en traineekontrakt, som vi har indgået med Valdemar. Det betyder, at hvis han fra sommer ikke er helt klar til at træde op i Vejle Boldklubs A-trup, så fortsætter han i Akademiet i et år mere og får ideelle betingelser for at udvikle sig yderligere. Det er en god aftale for både VB og ham, og vi glæder os til i samarbejde med Valdemar at udvikle ham yderligere, siger Steen Thychosen.

Valdemar Sadrifar, der har en far fra Iran og en mor fra Danmark, er født og opvokset i Aarhus. Han begyndte til fodbold i IF Lyseng i 2005, men skiftede til AGF som U11-spiller og var med til at vinde U17-Ligaen med aarhusianerne i 2017. Nu har han indgået sin første fodboldkontrakt med Vejle Boldklub.

– Jeg er meget glad for aftalen. Det er et stort skulderklap fra VB og Steen Thychosen, at de finder mig egnet til en aftale. Min udvikling i de sidste to år i VB har været god. Jeg har dels arbejdet meget med det mentale og med det fysiske parameter. Fra at være meget indskifter er jeg kommet tættere på startopstillingen. Jeg har hele tiden fået at vide, at jeg er en god fodboldspiller, men det mentale skal følge med, og det er blevet meget bedre de sidste par år, siger Valdemar Sadrifar.

– Min spidskompetence er at ligge og finde rum på midten af banen, hvor jeg kan få bolden og blive retvendt og finde mine medspillere. Rent positionsmæssigt har jeg spillet kant, 8’er og angriber. Jeg vil gerne med i boksen og afslutte, og jeg skal også score noget mere. Jeg arbejder meget med min hurtighed, for den er vigtig i moderne fodbold, siger Valdemar Sadrifar.

Ligesom alle andre unge fodboldspillere har Akademiets seneste kontraktspiller også drømme med fodbolden.

– Jeg plejer at sige, at jeg vil gøre min hobby til mit job. Det er mit store mål med fodbolden. At jeg kan leve af det. Min tid i Vejle har været rigtig god. Jeg er kommet til en klub, der prioriterer ungdomsfodbold højt og har gode trænere. Træningsmiljøet er virkelig stærkt, og jeg er kun glad for, at jeg valgte at skifte klub for to år siden. Nu skal jeg fortsætte min udvikling og bygge på i de kommende år, og så må vi se, hvor langt det rækker, siger Valdemar Sadrifar.

18-årige Sadrifar er elev på Campus Vejle, hvor han er i gang med 2. år af HHX. I sommeren 2018 spillede han en træningskamp for A-truppen mod VIES og scorede til 3-0.