Vejle Boldklub har sikret sig den 25-årige italiener Simone Branca. Midtbanespilleren har senest optrådt for hjemlandets US Alessandria i Serie C, men kommer transferfri til Nørreskoven hvor han tiltræder d.d. Branca har tidligere i karrieren spillet i FC Südtirol under cheftræner Adolfo Sormani.

Vinterens anden tilgang i Vejle Boldklub er på plads. Tidligere på dagen nåede Vejle Boldklub og den italienske midtbanespiller Simone Branca til enighed om et fremtidigt samarbejde. Italieneren kommer til VB og NordicBet LIGA med erfaring fra mere end 150 kampe i den italienske Serie C.

VB’s tekniske chef Jacob Krüger glæder sig over signaturen fra en stærk midtbanespiller, der øger mulighederne på midtbanen.

– Da Björn Daniel Sverrisson rejste efter den sidste kamp i efteråret, stod det klart, at vi måtte have en midtbanespiller ind. Simone Branca har hele vejen igennem været vores første prioritet til midtbanen og han kommer i en god alder og er meget anvendelig i forhold til vores 4-3-3-formation. Så sent som i søndags spillede han 90 minutter for US Alessandria i Serie C, så vi får også en spiller ind, der er i god form. Det er en spiller der fra dag et kan konkurrere om spilletiden på midtbanepositionerne og Adolfo Sormani har en fint kendskab til ham. Vi ser frem til samarbejdet med Simone og byder ham velkommen i VB, siger Jacob Krüger.

Cheftræner Adolfo Sormani har tidligere i karrieren haft Simone Branca i FC Südtirol i sæsonen 2014-15, hvor han spillede en af de kontrollerende midtbanepositioner i Sormanis 4-3-3-formation. Sormani giver Branca følgende skudsmål med på vejen.

– Simone Branca er en venstrebenet central midtbanespiller. Efter min mening har han alt, hvad vi søger. Han er en moderne midtbanespiller med forcer i det defensive og det offensive. En boks-boks spiller der arbejder begge veje med og uden bold. Simone er taktisk klog og han kender rollerne midt på banen i 4-3-3-formationen. Vi får en dygtig presspiller, der er afklaret i forhold til den rolle han har på holdet. I hovedspillet er han ikke fantastisk, men på bolden er han dygtig og så er han aggressiv, siger Adolfo Sormani.

– Med mange kampe i Serie C er han efterhånden en erfaren spiller. De klubber han har optrådt for, har alle spillet for at rykke op, men det er af forskellige årsager ikke lykkedes. Simone har spillet under det tunge pres om oprykning fra Serie C i hele karrieren og det er mindst ligeså stort, som dem der har spillet i en række højere. Han er ungdomsspiller fra Novara og var med til at vinde det italienske U19-mesterskab. Vi får en stærk karakter ind i truppen og jeg ser frem til at arbejde med ham igen, siger Adolfo Sormani.

Efter næsten seks år som seniorspiller i Italien og mere end 150 kampe i Serie C, ser Simone Branca frem til at prøve kræfter med en anden liga. Den 25-årige italiener har fået fodboldopdragelsen i det norditalienske hos Novara Calcio og han ser frem til et ophold i dansk fodbold.

Ved debut bliver Simone Branca den første italiener på Vejle Boldklubs divisionshold.

Fakta:
Simone Branca
Født: 25.03.1992 (25 år)
Position: Midtbane
Tidligere klubber: Novara Calcio (-12), FC Südtirol (2012-13), Novara Calcio (2013), FC Südtirol (2013-2015), US Alessandria (2015-2018).