Vejle Boldklub tager afsked med Peter Utaka, Nicolaj Ritter og David Arshakyan, der dermed nåede seks måneder i den røde trøje. Trioen var en del af den trup, der netop har sikret VB oprykning til Alka Superligaen, men de forlader nu Nørreskoven.

Peter Utaka, Nicolaj Ritter og David Arshakyan forlader Vejle Boldklub denne sommer ved udløb af kontrakt. Om sommerens første tre spillerafgange siger teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger.

– Omkring Peter Utaka var det aftalt på forhånd, at han skulle hjælpe os med at løse en opgave på den korte bane. Utaka fik ikke den spilletid, som han på forhånd havde forventet, men hans professionelle tilgang til træning og kamp, har der ikke været en finger at sætte på. Peter har prøvet meget i en lang karriere og han hjalp truppen, især udenfor banen, i den svære periode tidligere på foråret. Utaka skal anerkendes for at være del af den trup, der sikrede oprykningen og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden, siger Jacob Krüger.

– Forløbet med David Arshakyan blev ikke, som hverken vi eller han håbede da vi fandt sammen i januar. David kom til Vejle for at spille, men hård konkurrence i angrebet fra D’Avila Ba Loua, Imed Louati og Allan Sousa har gjort, at spilminutterne har været få. Derfor skilles vores veje efter et halvt år, men vi ønsker David Arshakyan held og lykke i den fremtidige fodboldkarriere og takker ham for indsatsen i VB, siger Jacob Krüger.

Den tredje og sidste afgang er Nicolaj Ritter, der kom til Vejle Boldklub på transfervinduets sidste dag i januar fra SønderjyskE.

– Nicolaj Ritter har i foråret ydet det bidrag, som vi havde regnet med. Han har været et stærkt supplement til Viljormur Davidsen i venstre forsvarsside og Ritter var meget afgørende i de vigtige udesejre over Vendsyssel FF, Esbjerg og Viborg. Desværre blev han skadet i kampen i Viborg og stod over i et par kampe, inden han var klar igen til sidst. Nicolaj Ritter har gjort et stærkt indtryk på trænerteamet og han skal i den grad anerkendes for at have været en del af den spillertrup, der rykkede VB tilbage i Alka Superligaen, siger Jacob Krüger.

Hvad fremtiden byder for David Arshakyan og Nicolaj Ritter er endnu uvis, mens det forventes, at Peter Utaka fortsætter karrieren i Japan.

Peter Utaka debuterede mod Thisted FC den 2. marts og spillede afskedskamp mod Thisted FC den 20. maj. I alt blev det til 6 kampe i VB-trøjen for klubbens syvende nigerianer gennem tiderne. David Arshakyan debuterede mod FC Roskilde den 11. marts og opgøret mod Vendsyssel den 15. april blev armenierens sidste for VB. Det blev til 5 kampe for VB. Nicolaj Ritter debuterede for VB den 29. marts mod Fremad Amager og opgøret mod Viborg den 28. april blev venstrebackens sidste for klubben. Det blev til i alt 6 kampe for VB.