VB sagde tidligere på ugen farvel til brasilianske Erick Farias, der efter eget ønske fik ophævet kontrakten og vendte hjem til Brasilien og endnu ukendt destination. VB har handlet hurtigt og købt den 20-årige Alexandru Boiciuc i moldoviske FC Milsami Orhei, der tilknyttes A-truppen som udviklingsspiller.

VB skriver med ung udviklingsangriber
Alexandru Boiciuc – ung angriber fra FC Milsami Orhei i Moldova – skifter med øjeblikkelig virkning til Vejle Boldklub i NordicBet LIGA. Den 1.91m høje moldover har skrevet kontrakt med VB til sommeren 2020.

Der er et nyt ansigt i spillertruppen fra og med i dag. Det er den moldoviske angriber Alexandru Boiciuc, der senest har spillet for et af topholdene i den hjemlige Divizia Nationala, FC Milsami Orhei, der netop er skiftet til Nørreskoven og Vejle Boldklub.

Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, understreger, at der er tale om en udviklingsspiller, der potentielt kan blive et aktiv for VB.

– Alexandru Boiciuc er en ung udviklingsspiller, der på sigt kan gøre sig gældende på divisionsholdet. Det er vigtigt at understrege, for Alexandru er ikke hentet ind som en afløser for ”Dom”. Vi har fulgt Boiciuc i længere tid, og vi har set en angriber, med en god størrelse, et godt venstreben og som afslutter godt. Man kan spille bolden op på ham, men han er fortsat meget ung og uden den store erfaring. Vi ser frem til at præge hans udvikling i vores træningsmiljø og byder ham velkommen i VB, siger Jacob Krüger.

Alexandru Boiciuc er født og opvokset i Moldova, men har det meste af fodbolderfaringen fra klubber i Rumænien. Han blev seniorspiller i den rumænske klub CSMS Iasi, hvor han også fik den første erfaring med seniorfodbold. Senere spillede han i rumænske ASA Tirgu Mures, men her blev opholdet kortvarigt og i slutningen af 2017 vendte Boiciuc hjem til FC Milsami Orhei i Moldova.

1.91m høje Boiciuc har også opnået kampe på Moldovas U21-landshold, hvor han debuterede som 18-årig. Han er noteret for 17 U21-landskampe for moldoverne og har fortsat alderen til ungdomslandsholdfodbold.

Alexandru Boiciuc har mulighed for uofficiel debut for Vejle Boldklub allerede i eftermiddagens træningskamp mod Randers FC, hvor han er blevet efterudtaget til. Moldoveren er tildelt trøjenummer 18 for VB.

Fakta:
Alexandru Boiciuc
Nationalitet: Moldover
Født: 21.08.1997 (20 år)
Position: Angriber
Tidligere klubber: CSM Iasi, Rumænien (-15), Rapid Suceava, Rumænien, leje (2016), FC Milsami Orhei, Moldova, leje (2017), Tirgu Mures, Rumænien (2017), FC Milsami Orhei, Moldova (2017-18)
Kontrakt med VB: 30. juni 2020
Trøjenummer: 18

Farvel til Farias
Der er skiftedag i Nørreskoven blandt de unge angribere. Brasilianske Erick Farias har fået ophævet kontrakten med VB og vender efter eget ønske tilbage til hjemlandet. Den 21-årige offensivspiller nåede otte kampe for VB.

Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, forklarer afskeden med den unge brasilianer således:

– Erick Farias henvendte sig til klubben om muligheden for at få ophævet aftalen allerede efter den første halvsæson. Det ville vi ikke stille os i vejen for og han vender nu hjem til Brasilien. Erick har ikke opnået den spilletid i efterårssæsonen, som både han og vi havde håbet, men han har kæmpet sin chance og stod til rådighed, når der var brug for ham. Erick Farias er en ung spiller og han har fremtiden foran sig. Vi ønsker ham alt det bedste i tiden fremover og takker ham for indsatsen i VB, siger Jacob Krüger.

Farias debuterede for VB i udekampen mod Vendsyssel FF (1-1) den 10. september og udekampen mod Fremad Amager (0-1) den 19. november blev den unge brasilianers sidste for klubben. Det blev til otte kampe og én assist for VB.