Vejle Boldklubs sportslige strategi beror på, at klubben vil udvikle spillere fra eget akademi kombineret med udvikling af talentfulde unge udenlandske spillere. Stategien har indtil videre resulteret i, at Arbnor Mucolli har fået sit gennembrud på divisionsholdet samt 20-årige Wang Xin, der har udviklet sig enormt i klubbens træningsmiljø.

Denne kombination er et ikke uvæsentligt element af Vejle Boldklubs strategi og forretningsplan om at sælge spillere.

Dette arbejde kan Vejle Boldklub nu høste de første frugter af, da kinesiske Wang Xin, kaldt Adam i truppen, er solgt til den kinesiske klub Guangzhou R&F F.C. med virkning fra 1. januar 2018.

Teknisk chef hos Vejle Boldklub, Jacob Krüger er meget tilfreds med salget:

– Det er jo en lille solstråle historie. Vi tager en spiller herop, giver ham et elitetræningsmiljø, udvikler på ham og sælger ham til sit respektive hjemland og pengene fra salget går direkte i klubbens kasse. Det var en del af forretningsplanen fra starten, men det er naturligvis rart, at se når det lykkedes. Hvis vi kan udvikle spillere, fra nye markeder, og på den måde gøre Vejle Boldklub stærkere økonomisk, så er det win/win for alle parter. Adam var et godt bekendtskab for klubben og bidrog med vilje samt ambitioner.

20-årige Wang Xin blev i Vejle Boldklub brugt som højreback. Han nåede to kampe på NordicBet LIGA-holdet, tre reserveholdskampe, fem U19-Ligakampe og en række træningskampe.

På billedet ses Wang Xin (th.) efter debutkampen mod Fremad Amager på Vejle Stadion den 2. november 2016. Til venstre landsmanden Yue Xin, der vendte hjem til kinesisk fodbold i sommer efter godt og vel et år i Vejle.