Vejle Boldklub har solgt den unge kinesiske udviklingsmålmand Pan Qihao til Henan JFC i Kina. Handlen faldt på plads kort før midnat, hvor det kinesiske transfervindue lukkede.

VB’s sportslige strategi beror på, at klubben vil udvikle spillere fra eget akademi kombineret med udvikling af talentfulde unge udenlandske spillere. Den strategi har tidligere ført til salg af spillere som Dominic Vinicius og Wang Xin. Arbejdet med udviklingen af unge talentfulde spillere kan klubben nu igen høste frugterne af, da den 20-årige målmand Pan Qihao med virkning fra den 1. marts 2018 er solgt til Henan JFC i den kinesiske Super League.

Målmandstræner i VB, Toivo Vadum, fortæller her nærmere om klubbens målmandstræning og udviklingen af keeperne:

– Vejle Boldklub har investeret i at udvikle målmændene. Den investering betaler jeg tilbage ved at levere resultater. Vi har to af de bedste keepere i NordicBet LIGA, og vi har vist, at vi kan tage en ung målmand ind og på kort tid gøre ham rigtig dygtig. Pan Qihao flyttede sig hurtigt i vores elitemiljø, og han udviste også en af de vigtigste forudsætninger for at udvikle sig – nemlig ærgerrighed. Vores målmænd er gode til at støtte hinanden og samtidig være konkurrenter. Disse parametre har også ført til salget af Pan. Så det glæder mig, at vi understreger kvaliteten af vores arbejde gennem et sådan salg, siger Toivo Vadum.

Pan er den tredje målmand der er blevet udviklet til et højere niveau i Toivo Vadums fem-årige periode som målmandstræner i klubben.

Pan Qihao kom til VB i sensommeren 2017. Han var med til DBU Pokalkampen mod Jammerbugt FC i august som ikke benyttet reservemålmand, og spillede de sidste 45 minutter af træningskampen mod FC København i Telia Parken i januar. Han har i hele perioden trænet med klubbens NordicBet LIGA-hold.

Alle i Vejle Boldklub ønsker Pan Qihao held og lykke i fremtiden. Vejle Boldklub og Henan JFC er blevet enige om ikke at offentliggøre salgsprisen.