Viljormur Davidsen har været seks år i Vejle Boldklub, og nu fortsætter færingen i Nørreskoven i endnu tre år. Den stærke venstreback har skrevet under på en ny kontrakt frem til sommeren 2022.

Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub, har været i dialog med en lang række spillere om fremtiden i de sidste par dage. Det har resulteret i kontraktforlængelser med Mads Lauritsen, Kjartan Finnbogason, Tobias Mølgaard og Thomas Hagelskjær, ligesom cheftræner Constantin Gâlcă bliver i klubben i den kommende sæson. Nu er der kommet papir på endnu en profil, da Viljormur Davidsen har lavet en ny kontrakt med VB.

– Viljormur Davidsen er blevet en kulturbærer og en rigtig VB’er gennem de sidste par sæsoner. Han er med afstand den spiller i truppen med flest kampe for VB, og det er en gennemført professionel spiller, vi sikrer os i de kommende tre år. Viljormur er en type, trænerne altid kan stole på, og han er solid både defensivt og offensivt. I den netop overståede sæson spillede han fast, indtil han fik den uheldige skade i hånden i en landskamp, og han viste, at han også kunne løfte udfordringerne i Superligaen, siger Jacob Krüger.

– Det er samtidig en spiller, som giver trænerne gode kort på hånden. Han dækker venstre side, men kan også spille i midterforsvaret. Viljormur er blevet en lederskikkelse på og uden for banen, og han er vigtig i forhold til at samle de forskellige kulturer i omklædningsrummet. Det er en af de mest markante VB’ere i nyere tid, som vi sikrer på Vejle Boldklubs kommende rejse, siger Jacob Krüger.

27-årige Viljormur Davidsen er glad for også at kunne kalde sig VB’er i de kommende tre sæsoner. Den stærke venstreback vil hjælpe Vejle Boldklub tilbage i Superligaen.

– Jeg trives rigtig godt i Vejle med min familie. Vi har været her i seks år, og det har hele tiden været min førsteprioritet, at vi skulle blive her. Jeg føler mig tæt knyttet til VB og Vejle, og det var ikke sjovt at stå udenfor og kigge på, da vi rykkede ud af Superligaen. Nu er det min og mine holdkammeraters fornemmeste opgave at spille os tilbage i Superligaen. Det bliver en udfordring, men med de tilkendegivelser, der er tikket ind de sidste par dage, synes jeg, VB har sikret en stærk stamme på holdet, siger Viljormur Davidsen.

– Vejle Boldklub har været igennem en rivende udvikling, siden jeg kom. I mine første sæsoner var staben omkring holdet ikke så markant, som den er nu, hvor setuppet er meget professionelt. Cheftræner Constantin Gâlcă og den øvrige trænerstab har været et meget positivt bekendtskab, og jeg er sikker på, at vi med samme tilgang kan opretholde de overvejende positive resultater. Jeg ser i hvert fald frem til at møde ind til træningsstart senere på sommeren, siger Viljormur Davidsen.

Vejle Boldklubs nummer 3 har endnu to kampe på programmet, inden han kan tiltræde sommerpausen officielt. Det er med Færøernes landshold, der møder Norge og Spanien i EM-kvalifikationen. Viljormur er noteret for 29 A-landskampe for Færøerne.

I VB-trøjen har Viljormur Davidsen spillet 151 kampe og scoret 5 mål siden debuten mod AB (3-1) den 11. august 2013. Han jubilerede med kamp nummer 150 mod AGF (2-4) den 21. april i år. Siden årtusindskiftet er det kun Jesper Olesen (215 kampe), Alex Nørlund (229 kampe), Steffen Kielstrup (301 kampe), Ulrik Balling (186 kampe) og Kristian Fæste (154 kampe), der har spillet flere kampe for Vejle Boldklub.