Vejle Boldklub har forlænget kontrakten med talentfulde Lucas From (f. 1999) frem til sommeren 2021. Den 19-årige offensivspiller, der kom til klubben gennem Future Vejle-samarbejdsklubben Ammitsbøl/Egtved, rykkede op i Superligatruppen forud for denne sæson.

VB har tidligere på året forlænget kontrakter med bærende kræfter i offensiven og i defensiven. Nu er turen kommet til en af klubbens egne talenter. Lucas From, der skiftede til VB som U13-spiller fra samarbejdsklubben Ammitsbøl/Egtved, var en profil på ungdomseliteholdene, fik debut på U18-landsholdet inden han i sommer tog skridtet op som fuldtidsspiller i Vejle Boldklubs Superliga-trup.

Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub, forklarer forlængelsen af kontrakten således.

– Lucas From har været et godt supplement til vores Superligatrup siden han rykkede op i sommer. Han har fortsat de første spilminutter til gode i Superligaen, men han er en dygtig spiller, der har udviklet sig meget. Dels ved at være fuldtidsfodboldspiller, men også fordi Lucas og trænerstaben har arbejdet meget målrettet på at gøre ham klar til seniorfodbold. Der er en indkøringsfase, når unge spillere går fra ungdomsfodbold til seniorfodbold og fra skolegang kombineret med fodbold til fuldtid. Den transitionsperiode har vi stor respekt for og vi tror fortsat på, at Lucas går en fin fremtid i møde og derfor sikrer vi ham til sommeren 2021, siger Jacob Krüger.

– Med Lucas From i truppen, har vi en god blanding af egne talenter, erfarne danske spillere og udenlandske spillere. Lucas From har siden i sommer oplevet, at konkurrencen om spilletiden har været hård og det skal den være i et stærkt træningsmiljø. Der kan blive tale om, at Lucas From skal udlejes for at opnå spilletid, men det er en spiller vi tror på i fremtiden. Lucas er teknisk meget dygtig og så har han fart, som kun få har. Det er vigtige spidskompetencer i moderne fodbold og dem skal vi samme med Lucas gøre klar til seniorfodbold, siger Jacob Krüger.

19-årige Lucas From glæder sig over, at han med forlængelsen af aftalen får mulighed for at udvikle sig yderligere.

– Det har været spændende at træne fast med Superligatruppen og jeg har rykket mig meget siden i sommer. Det er et stort skulderklap, at Vejle Boldklub vil forlænge aftalen og tror på mig i yderligere et par år. Jeg vil gerne tættere på spilletid på Superligaholdet, men mit fokus er at træne godt og holde mig fri af skader, siger Lucas From.

– Jeg er fortsat i en læringsproces omkring Superligafodbold. Fysisk skal jeg bygge mere på og det kræver hårdt arbejde hver dag, men jeg føler også, at jeg rykker mig løbende. Den nye aftale betyder, at jeg kan fokusere på min fodboldmæssige udvikling. Tidligere har jeg spillet på kanten, men i den formation holdet spiller nu, ser jeg mig selv på angriberpositionen, siger Lucas From.

Han var kun lige fyldt 18 år, da han debuterede for VB den 27. maj 2017 i udekampen mod FC Fredericia (1-3). Her afløste Lucas From i det 84. minut D’Avila Ba Loua. Siden er det blevet til yderligere én optræden på divisionsholdet. Det var i Sydbank Pokalkampen mod BK Frem den 11. september i år. Her kom Lucas From på banen efter 65 minutter for Wang Zhenao og i det 116. minut headede han VB foran 4-3 i pokalsejren.