Vejle Boldklub har ophævet kontrakten med kantspilleren Christian Kudsk på transfervinduets sidste dag. Den 21-årige kantspiller kan dermed frit skifte til en ny klub efter seks sæsoner i Vejle Boldklub.

Christian Kudsk Mortensen var kun 15 år, da han i sommeren 2013 skiftede FC Midtjylland og bopælen i Sunds ud med Vejle Idrætsefterskole og Vejle Boldklubs U17-Ligahold. Nu – seks år senere – forlader Kudsk igen Nørreskoven da han skal ud at finde spilletid.

Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, om ophævelsen af kontrakten med Christian Kudsk.

– Christian Kudsk er en rigtig VB’er og han fortjener spilletid i jagten på at komme helt tilbage til det niveau han havde. Vi har derfor – på Christians opfordring – indgået aftale om en ophævelse af kontrakten et år før tid, så han kan finde en klub, hvor der er mulighed for mere spilletid end der pt. er udsigt til i Vejle. Jeg fulgte VB’s 1. divisionshold tæt som konkurrent i sæsonen 2016-17 og her var Kudsk et af rækkens største unge talenter. Han havde fart, kunne udfordre og afslutte. Den skade han fik i april 2017 og den efterfølgende genoptræning han var igennem, var en hård proces, men Christian har arbejde dedikeret på at vende tilbage i sin gamle forfatning. Han er nået langt, men har brug for regelmæssig spilletid for at nå det samme spillemæssige niveau, siger Jacob Krüger.

– Vi siger forhåbentlig ikke permanent farvel til Christian, men på gensyn til en værdsat spiller der altid har villet VB. Vi sender ham videre med de bedste anbefalinger og ønsker ham alt det bedste i den kommende sæson, siger Jacob Krüger.

Christian Kudsk nåede 26 kampe og scorede 6 mål for VB. Han debuterede den 6. juni 2015 mod Brønshøj (2-0) og spillede sidste kamp mod Nykøbing FC (2-4) den 4. august 2019.

– Det er min beslutning at forlade VB ti måneder før udløb af kontrakten. Jeg gav det en chance i sommeropstarten og spillede mod Nykøbing FC, men siden har jeg ikke været i truppen. Min form er fin og jeg føler mig klar, men der er for langt til spilletid og det tager jeg nu konsekvensen af, siger Christian Kudsk.

– Min tid i VB har på mange måder været perfekt. Jeg kom med håbet om at spille mig op i A-truppen og jeg var godt på vej, indtil en skade stoppede mig. Siden gik mit lejeophold i Thisted FC fint, men jeg har fortsat brug for at spille regelmæssigt, hvis jeg skal udvikle og forbedre mig. Jeg er nok nødt til at træde et skridt ned, for senere at komme tilbage i endnu stærkere udgave. Jeg vil gerne takke alle i og omkring VB for de sidste seks år. Forhåbentlig er det mere et på gensyn end et farvel, siger 21-årige Christian Kudsk.

Kantspilleren har i skrivende stund ikke fundet en ny klub, men med kontraktophævelsen inden transfervinduets lukning, kan han fortsat skrive under med en ny klub efter midnat.