I en ungdomskamp på højt niveau delte U19-Liga-holdene fra VB og Brøndby ganske salomonisk i lørdagskampen i VB Parken. 2-2 blev resultatet af en underholdende kamp, hvor VB var bedst før pausen og holdet fra Vestegnen efter.

VB stillede stærkt op til kampen, idet både Jonas Andersen, Arbnor Mucolli og Thomas Gundelund fra førsteholdstruppen var med, ligesom den nyslåede kontraktspiller Thais Damgaard var tilbage fra karantæne. Ibrahim Fard var ude med den skade, han pådrog sig mod Esbjerg fB. Knapt var indløbsmusikken udtonet, før Brøndby havde bragt sig foran. Roni Arabaci smuttede igennem i højre over for et noget uopmærksomt VB-forsvar og trillede bolden under Andreas Foged til BIF-føring.

VB kom dog hurtigt tilbage i en underholdende 1. halvleg med gode muligheder i begge ender. Ikke mindst den nybagte U-18 landsholdsspiller Tobias Sommer havde fine chancer, men strandede hver gang på Brøndbys keeper Mads Hermansen. 1-1 blev det dog allerede efter en halv snes minutter. Arbnor Mucolli gik solo gennem hele BIF-forsvaret for så til sidst at sende bolden ind i hjørnet. Flot scoring og fortjent udligning. Vejlenserne havde deres problemer med gæsternes hurtige kombinationsspil i de små rum omkring VB’s straffesparksfelt, og både Agust Hlynsson og målscorer Arabaci var helt fri foran Andreas Fogeds mål, men begge gange strøg bolden forbi opstanderen. I stedet kunne Magnus Enggaard bringe sit hold foran umiddelbart inden pausen. Efter en hjørnesparkskombination fra venstre blev bolden headet ind foran mål af Tobias Sommer, hvor Enggaard kunne prikke den forbi Mads Hermansen til 2-1.

De blågule, der trænes af Joakim Mattsson og den tidligere VB-spiller Tommy Schram, kom bedst ud efter pausen og dominerede størstedelen af 2. halvleg. VB havde dog chancen for at lukke kampen med to gode chancer omkring det 73. minut. Først var Thais Damgaard helt fri i højresiden, men Mads Hermansen reddede med en fodparade, og minuttet efter fik en fri Villads Rasmussen flugtet fra tæt hold, men en refleksredning af BIF-keeperen fik afværget. I stedet faldt udligningen kort efter. Jesper Lindstrøm spillede Lucas Balck godt op, og indskiftningsspilleren kunne udligne til 2-2. Begge hold søgte sejren i slutfasen. Brøndbys Ertugrul Teksen var tættest på, men Andreas Foged fik vippet hans kvalificerede afslutning op på overliggeren, og således sluttede kampen mellem de to top 6-mandskaber ikke urimeligt 2-2.

Kommentarer fra cheftræner Steffen Kielstrup:
– To gode hold, der gerne ville spille fodbold, konkluderede VB-træner Steffen Kielstrup efter kampen.

– Brøndby spiller hurtigt, men før pausen synes jeg, vi er bedst. Vi finder nogle gode mellemrum, og alt i alt er jeg fint tilfreds med kampen, som, jeg synes, får et helt fair resultat, selv om vi er under pres i 2. halvleg, siger Steffen Kielstrup.

Kielstrup var generelt godt tilfreds med alle sine spillere, men fremhævede dog Arbnor Mucolli.- Han havde ild i øjnene og var opsat på også at levere på dette niveau, selv om han har mange førsteholdskampe i ryggen.

Kielstrup var tilfreds med, at holdet hurtigt kom sig over BIF’s chokstart.
– Der er en fed mentalitet på holdet, og de ryster hurtigt scoringen af sig og kommer tilbage i kampen. Folk tager virkelig ansvar!

U19-Ligaen 2018-19, VB Parken kunstgræs
Lørdag den 13. april 2019 kl. 12.00
Vejle Boldklub – Brøndby IF 2-2 (2-1)
4. 0-1 Roni Arabaci