I en noget ujævn kamp tabte VB søndagens testkamp i silende regnvejr mod norske FK Haugesund. Gæsterne var klart bedst før pausen, hvor VB stillede ”mit der zweiten Garnitur”, mens nordmændene stillede stærkt fra start. 2. halvleg, som sluttede med noget, der mindede om en normal VB-startellever, gav til gengæld vejlensisk dominans mod holdet fra Eliteserien, der til gengæld havde skiftet mange af sine reserver ind.

Testkampen var for Gâlcă en anledning til at give spilletid til de spillere, der normalt ikke er så meget på grønsværen. Foran Hagelskjær kunne man se Mølgaard, Dantas, Mads Lauritsen (anfører) og Mathias Voss fra U19 i bagkæden. På den bageste midtbane spillede Fofana og Lundrim Hetemi, og de havde Montiel foran sig. Grødem og Vitinho spillede på kant og helt fremme Adam Jakobsen.

Hos Haugesund, som har en del danskere i sit brød, spillede den tidligere VB-ungdomsspiller Benjamin Hansen i midterforsvaret. Nordmændene slog så sent som sidste weekend Rosenborg i turneringen, så det var ikke bare hvem-som-helst, der gæstede Nørreskoven på denne vejrmæssigt uvenlige efterårsdag.

Det reservespækkede VB-hold kom godt ud til kampen, og efter en halv snes minutter kunne Vitinho bringe sit hold foran. Magnus Grødem gjorde forarbejdet, hvorefter brasilianeren fra kanten af feltet med venstrebenet sparkede bolden flot ind i nettet op ad stolpen.

Nordmændene åbenbarede sig dog som et godt kontrahold, og deres omstillinger gjorde ondt på en noget vaklende VB-defensiv. Det var dog på en dødbold, at udligningen faldt i det 17 minut. VB’erne sov et kort norsk hjørne væk, og ngæsterne kom til et frit indlæg, som en fri Thore Pedersen ugeneret kunne heade forbi Hagelskjær. 10 minutter senere blev VB-forsvaret spillet tyndt ved en hurtig norsk omstilling, og Martin Samuelsen kunne fra kort afstand ekspedere Niklas Sandbergs aflevering i mål. Skidt blev til værre for de rødblusede ni minutter efter, da en fri Kristoffer Velde kunne tordne bolden i mål til 1-3.

VB’s spil faldt i tiltagende grad fra hinanden, som 1. halvleg skred frem.

Straks fra 2. halvlegs begyndelse overtog Zanette handskerne fra Hagelskjær, mens Schoop, Brenner og Lucas Jensen afløste Fofana, Grødem og Hetemi. I løbet af de sidste 45 minutter kom også Gryn, Greve, Ojala, Finnbogason, Andreas Broe og Valdemar Sadrifar på banen. Voss, Mads Lauritsen, Adam Jakobsen, Dantas, Mølgaard og til sidst Vitinho forlod banen.

Da nordmændene nu kastede en del reserver på banen, gav det en massiv overvægt til hjemmeholdet, og der var chancer for reducering straks fra halvlegens start. Adam Jakobsen fik foræret en stor chance af det norske forsvar straks efter pausen, men hans flugter blev mesterligt reddet af den tidligere Lyngby-keeper Oskar Snorre. Senere var der en dobbeltchance til Gryn og Brenner, ligesom Finnbogason hamrede bolden på overliggeren.

En reducering blev det da også til i det 72. minut. Finnbogason blev væltet i feltet, og á to omgange omsatte Montiel straffesparket til 2-3. En udligning lå i luften, men i stedet lukkede og slukkede Torbjörn Kallevag med fem minutter igen fra tæt hold til 4-2 for nordmændene, som ellers havde været sjældne gæster ved Zanettes mål efter pausen. Norsk sejr efter en noget svingende forestilling, men den varme bruser var uden tvivl noget af det bedste, der skete den dag for såvel vindere som tabere…

Tilskuertallet var pænt til dagens internationale test, og mon ikke det mangedobles, når der allerede på lørdag kl. 16.15 bydes på lokalderby i Nørreskoven mod himmelstormerne fra Kolding IF.

Se målene fra kampen her.

Læs hvordan FK Haugesund så kampen og se et billedgalleri her.

Træningskamp, Vejle Stadion
Søndag den 13. oktober 2019 kl. 16.00
Vejle Boldklub – FK Haugesund 2-4 (1-3)
11. 1-0 João ”Vitinho” Souza