Vejle Boldklub har lejet forsvarsspilleren Nicolas Gianini Dantas (f. 1998) for den kommende sæson. Den 21-årige brasilianer tilhører hjemlandets São Bernardo FC, men optræder i Nørreskoven i den kommende sæson på en lejeaftale. VB har sikret sig forkøbsret på spilleren ved aftalens ophør.

Siden træningsstarten i sidste måned har VB haft besøg af brasilianske Nicolas Gianini Dantas. Den stærke brasilianer har vist sig frem til træning og i testopgørene mod Silkeborg, Esbjerg og Kolding IF. Indtrykket af forsvarsspilleren har været så godt, at VB nu er nået til enighed med spillerens klub i hjemlandet om en lejeaftale løbende for sæsonen 2019-20.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, om beslutningen om at tilknytte Nicolas i den kommende sæson:

– Vi har haft Nicolas med på træningsbanen i tre uger og set ham an i tre træningskampe, så vi har haft tid til at danne os et godt indtryk af ham som fodboldspiller og som person. Han er en ung spiller, der har vist sig meget lærervillig. Rent fodboldmæssigt besidder han nogle fine kompetencer med bolden og rent fodboldmæssigt, ligesom han har en god hårdhed i sit defensive duelspil. Vi kommer til at arbejde mere med ham rent taktisk, for der er nogle ting, der er anderledes i den europæiske måde at forsvare på, siger Jacob Krüger.

– Han har vist sig anvendelig for os, og vi har en forventing om, at han over tid kun bliver endnu bedre. Der er ikke tale om en færdiguddannet fodboldspiller, men vi har fået mulighed for at arbejde meget med ham i vores træningsmiljø, og vi mener, at vi kan rykke ham yderligere. Der er en god konkurrence i midterforsvaret med tilgangen af Nicolas, og han kommer til at presse sine medspillere. Nicolas er faldet godt ind i truppen i de første uger, og han taler et meget fint engelsk, som gør ham nem at kommunikere med. Han har imponeret rigtig mange i sine første uger i VB og vi glæder os til at byde ham permanent indenfor i klubben, siger Jacob Krüger.

Nicolas Gianini Dantas, der er født den 15. maj 1998, har spillet for klubberne Vila Nova og São Bernardo FC i Brasilien. Nu er han udlejet fra sidstnævnte til Danmark og Vejle Boldklub, hvor han skal slå sine folder i de kommende tolv måneder i NordicBet LIGA.

– Det har været tre lærerige uger i Vejle Boldklub. Jeg havde hørt om klubben gennem min agent og de andre brasilianere i Vejle, og jeg havde set meget frem til at komme. Jeg får de bedste forudsætninger for at forbedre mig som fodboldspiller her. Der er et godt træningsmiljø, hvor jeg presses til at gøre mit bedste, og der er fokus på, at jeg skal danne fodboldmæssige relationer med mine medspillere, men også fokus på den individuelle udvikling. Klubben har gode faciliteter til både kamp og træning, og jeg er spændt på, hvad tiden her kan udvikle sig til for mig og klubben, siger Nicolas Gianini Dantas.

– Jeg er kommet til Danmark for første gang, men jeg er imponeret over, hvor stor opbakning og interesse, der er for fodbolden. Mange tilskuere har overværet vores kampe, og der er ikke noget bedre end at spille i en klub, som betyder noget for mange mennesker. Jeg er en ung fodboldspiller, der fortsat skal udvikle mig, og jeg ser frem til at få de bedste betingelser for at forbedre mig i Vejle, siger Nicolas Gianini Dantas.

Ved officiel debut for Vejle Boldklub kan han blive den 10. spiller i VB-trøjen fra Brasilien. Nicolas Gianini Dantas har valgt trøjenummer 23, og han er en del af den trup, der møder SC Weiche Flensburg 08 kl. 14.00 i eftermiddag på Vejle Stadion.