AGF’s midtbanespiller Björn Daniel Sverrisson spiller frem til jul på en lejeaftale i Vejle Boldklub. Den 27-årige islænding har været i Danmark og AGF det sidste år og kommer til Nørreskoven med erfaring fra det islandske landshold.

Med fem dage tilbage af sommerens transfervindue, har Vejle Boldklub tilknyttet en stærk og erfaren midtbanespiller til A-truppen på leje. Det er AGF’s islandske midtbanespiller Björn Daniel Sverrisson, der har spillet to kampe for århusianerne i indeværende sæson, der kommer til VB på en lejeaftale gældende til 31. december.

Vejle Boldklubs tekniske chef, Jacob Krüger, er glad for, at man har landet en alsidig midtbanespiller.

– Björn Daniel Sverrisson passer godt ind i den profil, vi har søgt. Björn er en meget anvendelig midtbanespiller, der kommer godt rundt på banen. Han dækker alle tre midtbanepositioner i det system vi spiller. Som spiller har han en god venstrefod til pasninger på både den korte og lange distance. Han har en god fod til dødbolde, som særligt når vi kigger på tal fra tiden i norsk fodbold, er kommet holdet til gode via mål og assist. I spillet er han meget aggressiv og en god presspiller, siger Jacob Krüger.

– Han kommer ind i truppen som én af de mere erfarne spillere. Med 27 år og flere sæsoner på topniveau i Norge og Danmark, har han en god rutine at byde ind med og det har også været et væsentligt parameter. Aftalen er en lejeaftale frem til nytår og det har passet, AGF, Björn Daniel Sverrisson og os godt. Nu har vi fire måneder til at se hinanden an og vurdere, om samarbejdet skal ses i et længere perspektiv. Men lige nu er vi glade for at have landet Björn Daniel, og ser frem til at gøre brug af hans kompetencer i den resterende del af efteråret, siger Jacob Krüger.

27-årige Björn Daniel Sverrisson er glad for at muligheden med lejeaftalen i VB er opstået ovenpå en sæsonåbning med manglende spilletid i AGF.

– Jeg var glad, da jeg hørte om interessen fra Vejle fra min agent. Jeg har ikke spillet de minutter i denne sæson som jeg håbede og efterlyste mere spilletid. Jeg kiggede på muligheden i VB og kan se, at holdet har fået en god begyndelse på sæsonen. Vejle er en klub med en spændende historie, et stort stadion og generelt gode faciliteter. Det var alt sammen interessant og grunde til, at jeg takkede ja til muligheden, siger Björn Daniel Sverrisson.

– Som spiller er jeg en boldvindende midtbanespillere, der har udviklet mig igennem de sidste år af karrieren. I AGF blev jeg brugt bagerst på midtbanen, men jeg kan spillede mere offensivt. Jeg vil gerne med i feltet og score mål. Boks-boks midtbane er nok den rette betegnelse af mig. Jeg har fået et godt førstehåndsindtryk er VB og mine kommende holdkammerater og ser frem til en god halvsæson i Vejle, siger Björn Daniel Sverrisson.

Björn Daniel Sverrisson har spillet som ungdomsspiller og senior i hjemlandets FH Hafnarfjordur. Efter seks sæsoner i den bedste islandske række skiftede han i 2014 til norske Viking Stavanger, hvor han spillede i tre sæsoner. Skrev i sommeren 2016 en tre-årig kontrakt med AGF. Björn Daniel Sverrisson debuterede i 2014 på det islandske A-landshold, hvor han er registreret for 8 A-landskampe. Alle kampene er venskabskampe.

FAKTA:
Björn Daniel Sverrisson
Nationalitet: Island
Født: 29.05.1990 (27 år)
Position: Midtbane
Tidligere klubber: FH Hafnarfjordur, Island (-2013), Viking Stavanger (2014-16), AGF (2016-), Vejle Boldklub, leje (2017)

Björn Daniel Sverrisson kan ved debut blive Vejle Boldklubs tredje spiller fra Island gennem tiderne. Den første var Thorhallur Dan Johannsson (1997-98) og den seneste var David Vidarsson (2012-13).