VB’s hårdt prøvede Superligamandskab må slide alt for hårdt for de få mål, holdet scorer. Igen i aftenens Jyske Klassiker spillede vejlenserne periodevist rigtig fin fodbold og tilspillede sig også – især før pausen – chancer til adskillige scoringer. Men mens de rødblusede måtte nøjes med Emmersóns enlige scoring, var to langskudsmål af Casper Højer Nielsen nok til en hjemmesejr, hvilket efterlader VB isoleret i bunden med Vendsyssel og Hobro. Det er hårde tider i Nørreskoven….!

VB’s trænerteam overraskede med aftenens opstilling. Skønt Rasmus og Mads Lauritsen var klar igen, måtte de faste stoppere tage plads på bænken. Her sad de sammen med Hallberg, der var starter mod AaB, mens Memija, der ligeledes var i startelleveren mod nordjyderne, var helt ude af truppen. Mølgaard, Emmersón, Greve og Davidsen var i firerbagkæden foran Bajza. Ramadani og Schoop var på den centrale midtbane, Sousa og Mucolli på kanterne, mens Adam Jakobsen var i front med Yurchenko liggende bagved.

Gæsterne var iklædt sørgebind til minde om den gamle VB-kæmpe fra 58-mesterholdet og senere holdleder for landsholdet, Kai Johansen, som lørdag gik bort i den stolte alder af 86. Kampen blev fem minutter forsinket, da dommerkvartetten ikke var ganske tilfreds med det ene målnet, så et par AGF-officials måtte optræde som handymen, før Michael Tykgaard kunne fløjte opgøret i gang.

VB kom godt ud til kampen med et par gode indlæg og et direkte frispark i de første minutter. ”De Hvi’e” meldte sig dog ind i kampen, og Martin Spelman headede forbi på en god chance efter hjørne, ligesom Jens Stage sparkede kvalificeret udefra, men forbi. De rødblusede tog dog snart igen teten. De teknisk velbevandrede gæster kombinerede flot på den dyngvåde bane og kom til adskillige chancer – også af den store slags – med en små snes minutter spillet.

Yurchenko tvang to gange keeper Oscar Whalley ud i fine redninger, og en helt uoverskuelig situation mundede ud i en Mucolli-afslutning, en blokering på stregen, et AGF-frispark og en advarsel til Adam Jakobsen. Minuttet efter dansede bolden igen foran aarhusianernes målstreg, men endelig på det efterfølgende hjørne faldt så den længst fortjente VB-scoring. Yurchenko servede, Greve forlængede, Emmersón scorede. 0-1, et mål der senere blev krediteret AGF-anfører Pierre Kanstrup, der var uheldig at score i eget net. I den underholdende 1. halvleg pressede værterne på for udligning, og Spelmann traf sidenettet, men der var stadig omstillingsmuligheder for de rødblusede. Således sparkede en fri Sousa lige forbi via Whalleys handske, og Adam Jakobsen kanonerede bolden højt over på det efterfølgende hjørne. Småfrysende tilskuere på et regnvådt Ceres Park havde indstillet sig på en smal VB-pauseføring, men i halvlegens døende sekunder tordnede Casper Højer Nielsen, der stod sträflich frei i AGF’s venstre side, bolden utageligt ind i den fjerneste trekant.

Et særdeles smigrende halvlegsresultat for hjemmeholdet.

Efter at en fri Sousa i højresiden havde afsluttet for svagt mod Whalley, fik VB en lige så trist indledning på 2. halvleg, som slutningen på 1. halvleg havde været. Igen hamrede Casper Højer til bolden, og igen strøg bolden i netmaskerne – denne gang via Bajzas handsker. Målet gav værterne medvind, og Bajza måtte diske op med en fodparade mod Amini.

VB var dog ikke slået endnu, og Schoop fyrede et langskud af, men det var en aften, hvor AGF’s skud fra distancen gik ind – VB’s ikke. Whalley reddede igen. Hallberg og lidt senere Nilsson kom på banen for Ramadani og Yurchenko, og Nilsson havde nær udlignet med sin første boldberøring. Hans fine hovedstød efter frispark fik Whalley dog vippet over tværribben med det sorte af neglene. Også Sousa, som reddede sig et gult kort efter pausen, truede med hovedet, men hans hovedstød, som Whalley helt fejlbedømte, ramte kun overliggeren. Næh, Fru Fortuna spillede så absolut ikke i rødt og hvidt denne mandag aften…!

AGF havde i sagens natur fine omstillingsmuligheder i takt med, at VB åbnede totalt op mod slutningen, men de hvidblusede brændte flittigt. Fx sparkede en helt fri Youssef Toutouh forbi mål. Men afbrænderne kostede intet. Et godt kæmpende og ind imellem stærkt spillende VB-hold slås med effektiviteten og måtte højst frustrerende stå med tomme hænder efter den vigtige bundkamp. Og på søndag er der besøg fra Vestegnen…!

Grundspil, Superligaen 2018-19, Ceres Park, Aarhus
Mandag den 3. december 2018 kl. 19.00