800 tilrejsende københavnere fik ekstra kraft i stemmebånd og hop, da deres yndlinge på et par minutter vendte et truende nederlag i Nørreskoven til sejr. VB, der havde spillet en glimrende 1. halvleg og fortjent bragt sig foran, kunne ikke stå distancen, men blev fysisk kværnet ned efter pausen af et stærkt tophold, som også råder over kampafgørende individualister som eksempelvis Robert Skov.

Adolfo Sormani, der i dag sad på VB’s trænerbænk for 50. gang, havde valgt at skifte målmand til dagens opgør – Thomas Hagelskjær havde taget handskerne på. Ylber Ramadani var kommet hjem fra albansk landsholdsopgave med dårlig ankel, hvorfor han ikke var i spil. På hans sekserposition spillede Melker Hallberg, som havde anfører Schoop og Mucolli foran sig centralt. I front var Gustaf Nilsson trods de to scoringer i Nykøbing blevet placeret blandt udskifterne. I hans sted gjorde Imed Louati comeback i startopstillingen – behørigt iført skinne om sin brækkede hånd. FCK havde Viktor Fischer med igen efter skadespause.

VB kom bedst ud og havde fire hjørnespark inden for den første halve snes minutter – et par af dem korte med nye, indøvede kombinationer. Mølgaard testede med et fint langskud Jesse Joronen, som måtte give hjørne på forsøget. Sousa fik en halv friløber på en lang Mads Lauritsen-fremlægning, men Joronen reddede den flade afslutning.

Efter et kvarters spil meldte københavnerne sig ind i kampen og kom flere gange over højresiden ved ex-VB’eren Peter Ankersen. Det gav en enkelt god hovedstødschance til Sotiriou, men forbi. Efter en ti minutters FCK-dominans kom meldte værterne sig imidlertid tilbage, og på sit sjette hjørne bragte VB sig foran. Hallberg servede og ved forreste stolpe headede Louati i mål til 1-0.

Topholdet sluttede halvlegen med et par nærgående forsøg. Hagelskjær reddede Dame N’Doyes flade afslutning efter en god FCK-omstilling, mens en lidt ilter Viktor Fischer, der havde mange diskussioner med dommer Maae, kom et splitsekund for sent til et indlæg tæt ved mål. Men de rødblusede forsvarede fortjent føringen til pause.

Gæsterne måtte i pausen udskifte en skadet Nicolai Boilesen, der i 1. halvleg et par gange var faldet uheldigt ned på ryggen. Der var uden tvivl blevet talt med høj norsk stemmeføring i det københavnske omklædningsrum, for gæsterne strammede nu grebet om et Vejle-mandskab, der blev trykket længere og længere tilbage på banen og alt for sjældent formåede at befri sig med omstillinger. Efter 56 minutter var der en dobbeltchance til FCK efter en Hagelskjær-boksning, men VB slap med skrækken. Det gjorde de rødblusede også, da et Robert Skov-langskud smældede mod overliggerens aluminium i det 70. minut.

Sormani skiftede Mucolli med Murray, men to minutter senere gik den ikke mere for VB. Som en udløber af et Viktor Fischer-hjørne kom det til et par kontraer, og til sidst kunne Dame N’Doye let spilles op til scoring fra tæt hold. 1-1. Allan Sousa havde faktisk udligningen for fødderne minuttet efter på VB’s vel eneste chance efter pausen, men brasilianerens afslutning fra tæt hold endte lige på Joronen. Og skidt blev til værre for VB øjeblikket efter, da Robert Skov uimodståeligt gik solo og scorede i det korte hjørne hos Hagelskjær.

VB forsøgte at vende lykken med en dobbeltindskiftning af Nilsson og Yurchenko – ukrainerens debut – for Sousa og Hallberg, men trætte vejlensere formåede ikke at etablere noget pres på FCK-målet, og det blev i stedet gæsterne, der lukkede og slukkede i overtiden. Robert Skov stjal bolden fra Vladlen Yurchenko og havde let ved at spille Sotiriou op til scoring. 1-3 og det sidste søm slået i jydernes ligkiste. Fortjent efter kampens udvikling. En hjørnesparksstatistik på 6-1 før pausen og 6-6 til slut siger også noget om to forskellige halvlege.

Vejlenserne bør dog ikke fortvivle. Man kan ikke umiddelbart kalkulere med point mod Ståle Solbakkens jættestærke mandskab, men et anderledes pres hviler der på de vejlensiske skuldre næste søndag, når turen går til bundholdet Hobro. Her skal der meget gerne point på den efterhånden lidt slunkne vejlensiske pointkonto.

Se målene fra kampen her.

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Søndag den 21. oktober 2018 kl. 16.00
Vejle Boldklub – FC København 1-3 (1-0)
34. 1-0 Imed Louati