Vejle Boldklub har købt en svensk midtbanespiller i italienske Udinese Calcio. Der er tale om 22-årige Melker Hallberg, der senest har spillet på en lejeaftale i svenske Kalmar FF og som tiltræder i Nørreskoven på en to-årig aftale.

Tidligere på sommeren købte VB den svenske angriber Gustaf Nilsson fri i Brøndby IF og nu har vejlenserne købt landsmanden Melker Hallberg fri i italienske Udinese. Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, beskriver sommerens seneste transfer således.

– Det er en dygtig midtbanespiller, der netop har sat sin underskrift på en kontrakt med Vejle Boldklub for de kommende to år. Melker Hallberg er en alsidig midtbanespiller, der på trods af sin unge alder kommer til Vejle med bred erfaring fra flere skandinaviske topklubber og fra Udinese, hvor han nåede at spille i Serie A. Melker Hallberg har været en højt prioriteret spiller for os, siden vi sikrede os oprykningen til Superligaen. Det er derfor en både erfaren og udviklingsorienteret spiller, der nu forstærker vores trup, siger Jacob Krüger.

– Med Melker Hallberg i truppen, har vi flere forskellige spiltyper til den centrale midtbane. Melker Hallberg vil hurtigt byde sig til i konkurrencen om spilletid og han er med til at give den ideelle konkurrencesituation i en spillertrup, der er kommet flot fra start i den nye sæson i Superligaen. Vi knytter med rette store forventninger til signingen af Melker Hallberg og glæder os til at byde ham indenfor i Vejle Boldklub, siger Jacob Krüger.

22-årige Melker Hallberg var kun 18 år, da han i sommeren 2014 blev solgt fra barndomsklubben Kalmar FF til Udinese Calcio. Det blev til fire Serie A-kampe allerede året efter, men Hallberg har i det meste af perioden siden været udlejet til klubber som Vålerenga, Hammarby, Ascoli Calcio og senest Kalmar FF.

– Jeg ser meget frem til en ny udfordring i min karriere og til at møde min nye holdkammerater ved træningen i morgen torsdag. VB er en god mulighed for mig i min karriere og jeg glæder mig til at hjælpe klubben i Superligaen. Jeg har set en meget professionel klub med et flot stadion og som er på vej frem. Superligaen er en tempofyldt liga med mange dygtige spillere og jeg ser frem til at prøve mig af her, siger Melker Hallberg.

– Som spiller, er jeg løbestærk og giver mig altid hundrede procent i holdets tjeneste. Jeg er først og fremmest en holdspiller og jeg spiller de fleste positioner på midtbanen. Som type, er jeg meget alsidig og vil gerne spille en position mellem de to felter, men jeg kan også bruges både på den defensive midtbane og den offensive, siger Melker Hallberg, der taler italiensk, engelsk og svensk.

Hallberg spillede 90 minutter så sent som i lørdags, da Kalmar FF hjemme tabte 0-2 til Sundsvall i Allsvenskan. Svenskeren ankom til Vejle onsdag eftermiddag og vil være at finde på træningsbanen første gang torsdag formiddag. Han kommer til at bære spillertrøjen med nummer 8 for Vejle Boldklub.

FAKTA:
Charles Melker Otto Hallberg
Født: 20.10.1995 (22 år)
Nationalitet: Sverige
Position: Midtbane
Tidligere klubber: Kalmar FF (2010-14), Udinese Calcio (2014-18), Vålerenga, leje (2015), Hammarby, leje (2016), Ascoli Calcio, leje (2016), Kalmar FF, leje (2017-18), Vejle Boldklub (2018-)
Landshold: U15, U16, U17, U19, U21 for Sverige
Spillede 2 Ligalandskampe for Sverige i januar 2016. I Sverige registreres ligalandskampe for tællende A-landskampe
Kontrakt: 30. juni 2020
Trøjenummer: 8
Familie: Melker har to yngre brødre der også spiller fodbold. Herman Hallberg (f. 1997) og Ossian Hallberg (f. 2000), der begge spiller i Kalmar FF.