Fra træningsstarten den 11. juni trækker talentfulde Adam Jakobsen fra 2. divisionsklubben BK Frem VB-trøjen over hovedet. Vejle Boldklub har købt offensivspilleren, der har underskrevet en tre-årig kontrakt i Nørreskoven.

Godt og vel en uge før træningsstarten frem mod den kommende sæson, kan Vejle Boldklub præsentere den anden nyerhvervelse frem mod comebacket i Alka Superligaen. VB har fulgt Adam Jakobsen i kampe i 2. division og det munder nu ud i en transfer mellem de to traditionsrige danske klubber.

Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, udtaler i den forbindelse:

– Adam Jakobsen er en spiller, vi i en længere periode har haft kig på og som kommer til Vejle Boldklub i skarp konkurrence med flere klubber fra Alka Superligaen. Adam har været den måske mest markante unge spiller i 2. division i det sidste halvandet år og særligt i denne sæson, har han markeret sig med stærke præstationer, mål og assist. Noget utraditionelt, er det lykkedes en ung spiller fra 2. division at komme med på ungdomslandsholdene, hvor han har spillet et par kampe tidligere i år. Det fortæller lidt om, at vi har hentet en spiller med et godt potentiale. Adam er fortsat en spiller, der skal udvikle sig og vi tror på, at han i vores træningsmiljø kan flytte sig og på sigt gøre sig gældende. Vi er glade for, at en talentfuld og ombejlet spiller som Adam Jakobsen ser perspektiver i et skifte til VB. Vi glæder os til at byde Adam velkommen i VB fra træningsstarten den 11. juni, siger Jacob Krüger.

Adam Jakobsen var kun 16 år, da han i marts 2016 debuterede for BK Frem i 2. division. Siden er det blev til 49 kampe og 12 mål for københavnerklubben og han ser frem til at træde op af rangstigen med skiftet til Nørreskoven og Alka Superligaen.

– Efter at have besøgt Vejle Boldklub, set faciliteterne, mødt trænerne og i øvrigt været rundt i klubben og i området, var jeg ikke i tvivl om, at dette er det rigtige skridt for mig. Der var meget der talte for, at jeg skulle skifte og både på og udenfor banen, er jeg sikker på, at jeg vil føle mig tilpas. Skiftet er ikke kun et, men to skridt op rent sportsligt og der skal kæmpes hårdt for spilletiden. Alka Superligaen er en høj hylde for en ung spiller, men jeg glæder mig sindssygt meget til udfordringen, siger Adam Jakobsen.

– Hvis jeg skal beskrive mig selv, så er jeg en hårdtarbejdende 10’er. Jeg er lidt større end den almindelige offensivspiller på den position og jeg kommer med fysik og arbejdsiver, forklarer Adam Jakobsen, der sparker med højrebenet.

Den kommende VB-spiller har hidtil kombineret studier med divisionsfodbold i BK Frem, men det slutter denne sommer. Adam Jakobsen bliver student fra Ørestad Gymnasium den 25. juni og derfra står den på fuldtidsfodbold i Vejle.

– Det er en drøm der går i opfyldelse, når jeg om et par uger kun skal koncentrere mig om at spille fodbold. Nu skal jeg sætte mig nogle nye mål og arbejde målrettet på at opfylde dem. Vejle Boldklub er kendt for et godt udviklingsmiljø og jeg ser frem til at prøve mig af i nye omgivelser, siger Adam Jakobsen.

Han spiller senere i dag afskedskamp for Boldklubben Frem i opgøret mod Middelfart i 2. division kl. 14.00. Adam Jakobsen tiltræder officielt i Vejle Boldklub mandag den 11. juni ved træningsstarten.

FAKTA:
Adam Emil Skaaning Jakobsen
Født: 07.04.1999 (19 år)
Position: Angriber
Tidligere klubber: BK Vestia (2005-14), BK Frem (2014-18), Vejle Boldklub (2018-)
Kampe/mål for BK Frem: 49/12
Ungdomslandshold: 2 U19-landskampe i 2018