Som lidt af et særsyn kan man konstatere, at VB efter tre runder fører sin pulje i Reserveholdsturneringen med maksimumpoint. Mandag eftermiddag gik det i regn og rusk ud over OB, der på kunstbanen i VB Parken fortjent blev slået 2-1.

Endnu engang stillede VB stærkt op – denne gang med 10 spillere fra førsteholdstruppen – og da også fynboerne kom med et godt hold, blev det en ganske seværdig forestilling. Intensiteten var størst før pausen, mens den dalede lidt i takt med mange udskiftninger i de sidste 45 minutter.

På gæsternes hold var bl.a. den tidligere VB’er Nicolaj Madsen, der i øjeblikket prøvetræner i Ådalen. Andre kendte navne hos ”de strivrede” – som i dag var gulklædte – var fx Nicklas Helenius, Rasmus Festersen, Mikkel Desler og Yao Dieudonne.

VB tog gæsterne på sengen, da Jacob Schoop allerede efter fire minutter bragte sit hold foran. Spillet smart op af Gustaf Nilsson kælede anføreren bolden ind i det lange hjørne. OB svarede dog straks igen, og Rasmus Festersen havde inden for det første kvarter to gode muligheder for udligning, men strandede begge gange på en veloplagt Thomas Hagelskjær. Med en snes minutter spillet var det dog alle gode gange tre for den tidligere FC Vestsjælland-spiller, da han blev spillet fri af Yao Dieudonne og kunne passere VB-keeperen.

Minuttet efter burde VB have bragt sig foran på ny. Yurchenko halvflugtede, bolden blev rettet en smule af, men med en af de mest spektakulære redninger set i VB Parken fik OB’s talentfulde keeper Oliver Christensen en hånd på, og Gustaf Nilsson headede riposten forbi mål. VB’s Adama Fofana måtte gå ud med en forstrækning i låret efter en god halv time – ind kom Thais Damgaard. Thomas Hagelskjær sluttede 1. halvleg af med en fin redning på Julius Eskesens forsøg.

Hjemmeholdet var bedst efter pausen med en række gode chancer, der retfærdiggjorde sejren. Nilsson hedede Schoop fine indlæg lige over umiddelbart efter pausen, og med en god time spillet faldt afgørelsen. Med en hurtig igangsætning fandt Hagelskjær med et perfekt halvtliggende udspark Serhii Hryn, og ukraineren, der spillede sin første hele kamp efter skiftet til VB, spurtede fra OB-forsvaret og scorede fra en spids vinkel.

VB var fremdeles farligst, men da en fri Thais Damgaard strandede på Oliver Christensen, og Hryn sparkede forbi på to megamuligheder, blev det ved de 2-1. U17-Ligaspilleren Oska Bagge kom på banen den sidste halve snes minutter for Gustaf Nilsson. Det var Adolfo Sormani og Giovanni Mazzella, der coachede reserverne i dag, mens Morten Bisgaard var på DBU-opgave med U17-landsholdet.

– En positiv oplevelse, for vi havde mulighed for at give minutter til de spillere, som ikke har spillet så meget på førsteholdet på det sidste, og give en hel kamp til Mads Greve, som stod over med karantæne i weekenden, konkluderede Sormani efter kampen.

Han glædede sig over for første gang at se Serhii Hryn spille en hel kamp. – Han nærmer sig så småt kampformen, selv om han vel fysisk stadig kun er på 50 procent, men han viser nogle interessante spidskompetencer, som vi på sigt kan få glæde af. Ikke mindst speed, som er så vigtigt i fodbold. Efter skade og operation skal han bygges op igen, og her gør vore fysioterapeuter et godt job, siger Adolfo Sormani.

Læs hvordan OB så kampen her.

Reserveholdsturneringen, VB Parken
Mandag den 4. marts 2019 kl. 14.00
Vejle Boldklub – OB 2-1 (1-1)
5. 1-0 Jacob Schoop