Vejle Boldklub har hentet den 19-årige Leonel Montano (f. 1999) i 2. divisionsklubben B.93 fra januar 2020. Den stærke midtbanespiller har igennem en længere periode været en profil i den tredjebedste række, og han skifter til Nørreskoven på en kontrakt løbende frem til 30. juni 2023.

Tidligere har Vejle Boldklub præsenteret Thais Damgaard Nielsen og Lundrim Hetemi som nyoprykkede spillere i A-truppen, ligesom vi tidligere på ugen kunne fortælle om kontraktindgåelsen med Lucas Jensen. Nu har VB indgået en aftale med en af de mest markante spillere i 2. division i den foregående sæson. Det er midtbanespilleren Leonel Montano fra B.93, der skifter transferfri til Nørreskoven fra januar 2020.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, forklarer tilgangen af den unge midtbanespiller med de bemærkelsesværdigt mange mål i støvlerne.

– Leonel Montano har været en af de mest markante unge spillere i 2. division i den forgangne sæson. Det er ikke kun de ti mål, han har scoret fra positionen på midtbanen, det er i høj grad også hans præstationer og et endnu uudnyttet potentiale, som gør, at vi henter ham til Vejle Boldklub på en længere kontrakt, indleder Jacob Krüger.

– ’Leo’ er en boks-boks spiller på midtbanen, der arbejder i længderetningen af banen. Han har en udtalt fysik, er dygtig med bolden, og så har han fart. Han minder i nogen grad om Simon Okosun, da han brød igennem for AB i begyndelsen af dette årti. Det er vigtigt at understrege, at der ikke er tale om nogen færdigudviklet spiller, men han vil være fyldt 20 år, når han tiltræder i VB til januar, og det er en spiller, som har nogle spidskompetencer og et udviklingspotentiale, som vi finder spændende. Vi vil arbejde tålmodigt med ham, når han træder ind i vores fuldtidsprofessionelle træningsmiljø, men vi har også en forventning om, at han over tid vil kunne indgå i konkurrencesituationen, siger Jacob Krüger.

– Det er en spiller, som vi og vore scouts har set live flere gange, og vi har taget flere referencer på ham i fodboldmiljøet. Alle har været positive og tegner billedet af en ung og ambitiøs spiller, der har et uudnyttet potentiale. Leonel Montano spiller efterårssæsonen i B.93, og så glæder vi os til at byde ham indenfor i Vejle Boldklub, når opstartstræningen i januar begynder, siger Jacob Krüger.

Leonel Montano, der er født den 2. oktober 1999, er født og opvokset på Nørrebro. Han begyndte fodboldkarrieren i Boldklubben Skjold, men skiftede senere som ungdomsspiller til B.93, hvor han debuterede på 2. divisionsholdet i en pokalkamp mod FC København i marts 2017.