Vejle Boldklub har indgået en 1½ år lang aftale med finske Joel Mattsson fra den 5. januar 2021. Den 20-årige kantspiller spiller den kommende sæson i Helsinki IFK, inden han efter planen tiltræder i Nørreskoven om et år.

Joel Mattsson, der fylder 21 år den 17. marts, spillede ungdomsfodbold i IFK Mariehamn og fik allerede de første spilminutter i den finske Veikkausliiga som 16-årig. Ved årsskiftet 2018-19 skiftede han på en fri transfer fra Mariehamn til VB’s samarbejdsklub Helsinki IFK, hvor han spillede 15 af 22 kampe fra start i den foregående sæson. Nu tager den talentfulde kantspiller endnu et karrierestep, når han om tolv måneder tiltræder i VB på en aftale frem til sommeren 2022.

– Joel Mattsson er kommet i betragtning for os i forbindelse med vores samarbejde med Helsinki IFK. Der er tale om en talentfuld kantspiller – primært til højre side af banen – der både har gjort sig gældende i den finske liga og på U21-landsholdet. Joel Mattsson er ung, og han har brug for regelmæssig spilletid i den kommende sæson, hvorfor han spiller kalenderåret 2020 i sin finske klub, inden han tiltræder hos os, siger Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub.

– Aftalen er fordelagtig både for Joel Mattsson, Helsinki IFK og VB. Den finske liga er i fremdrift, og vi har mulighed for at følge spillerens udvikling. Vi ønsker Joel Mattsson held og lykke med den kommende sæson og glæder os til at byde ham indenfor i VB om et år, siger Jacob Krüger.

Joel Mattsson spillede to U21-landskampe for Finland i 2019 og er fortsat aktuel på hjemlandets ungdomslandshold.