Vejle Boldklub forstærker sit samarbejde med den finske klub Helsinki IFK fra den bedste række i Finland.

Om det øgede samarbejde fortæller teknisk chef hos Vejle Boldklub, Jacob Krüger:

– Det er klart, at vi med den gode relation til Helsinki IFK’s ejer Lucas Chang undervejs har kigget på, hvordan Vejle Boldklub kunne drage fordel af den tætte relation og samtidig hjælpe den finske klub. Jeg er løbende i dialog med den sportslige ledelse i HIFK’s ledelse, og vi har drøftet mange muligheder og sportslige perspektiver. Vi er nu nået frem til nogle områder, hvor klubberne kan hjælpe og få gavn af hinanden. Vejle Boldklub vil benytte HIFK’s position i Finland til at få nogle ekstra øjne på en liga, der både er stærk og i god udvikling. Det kan være, at Vejle Boldklub pludselig kan få øje på en spiller som Alfredo Morelos, der, inden Rangers FC købte ham, slog igennem i den finske liga. Samtidig kan vi igennem vores i forvejen stærke scouting også gøre opmærksom på spillere, der ikke ender i Vejle Boldklub, men som så kunne være relevant for HIFK. Hvis vi som klub skal jagte muligheden for få den fordel, der kan sikre os spillere, der både har udviklingspotentiale og er til at betale, så skader det ikke at have blik for spillere i ligaer, der til tider går under radaren, understreger Jacob Krüger og fortsætter:

– Samtidig har vi som bekendt allerede udlånt nogle Vejle Boldklub-spillere, der både i udvikling og jagten på spilletid kan drage fordel af et ophold i Finland og komme stærkere tilbage til Vejle Boldklub. Så jeg har store forventninger til det øgede samarbejde og det strategiske sigte, som dette kan give begge klubber. Vejle Boldklub får i hvert fald nogle muligheder, vi ikke havde inden indgåelsen af dette samarbejde.

Teknisk chef Jacob Krüger og Vejle Boldklubs direktør, Henrik Tønder, rejser i februar til Finland og mødes med repræsentanter for den finske klub og udveksler erfaringer og knowhow.

Tekst: Morten Pelch.