Vejle Boldklub og Mohammed Al-Hardan forlænger kontrakten til sommeren 2020. Midtbanespilleren kom til Nørreskoven fra Al-Muharraq SC i hjemlandet Bahrain i august sidste år og har været igennem en god udvikling i klubben. Den 20-årige bahrainer har spillet sig nærmere NordicBet LIGA-holdet i opstarten til forårssæsonen og var senest en del af bruttotruppen til kampen mod FC Roskilde.

VB’s sportslige strategi beror på, at klubben vil udvikle spillere fra eget akademi kombineret med udvikling af talentfulde unge udenlandske spillere. Den strategi har tidligere ført til salg af spillere som Wang Xin og Pan Qihao. Arbejdet med udviklingen af unge talentfulde spillere fortsætter i Nørreskoven og det fører nu til en forlængelse af samarbejdet med Al-Hardan, der dækker positionerne centralt på midtbanen.

Vejle Boldklubs tekniske chef, Jacob Krüger, om baggrunden for forlængelsen af den kontrakt der løb til sommer:

– Mohammed Al-Hardan har taget store skridt i klubben siden han kom i det tidlige efterår. I forhold til det udgangspunkt han havde da han kom, har han flyttet sig langt. Al-Hardan har arbejdet meget målrettet med vores trænere omkring de udviklingspunkter han har. Han deltog i mange af træningskampene i januar og februar og der kunne vi se, at han er kommet tættere på spilletid på vores bedste hold. Vi tror, at der er mere i Al-Hardan end det vi allerede har set. Efter danske forhold er han fortsat en ung spiller med et stort udviklingspotentiale og det ser vi frem til at være med til at præge i den kommende periode, siger Jacob Krüger.

Mohammed Al-Hardan kom fra en ikke professionelklub i Bahrain til Vejle Boldklub sidste år og omvæltningen til en tilværelse som professionel i Europa har været stor.

– Jeg udlever min drøm som professionel fodboldspiller i en europæisk klub og det er stort at komme til Vejle og Danmark. Alt er meget professionelt i VB og jeg udvikler mig hele tiden. Jeg kom fra et helt andet niveau, og det er første gang, jeg er udenfor Bahrain for at spille klubfodbold. Den største forandring er den fysik og fart med- og modspillere besidder, men jeg arbejder hele tiden på at blive bedre og nærme mig holdet. Jeg er fortsat en ung spiller og har meget at forbedre og udvikle i de kommende år, så jeg er glad for, at VB ser et fremtidsperspektiv i mig, så min positive udvikling kan fortsætte i et meget professionelt miljø, siger Mohammed Al-Hardan.

Han er født den 6. oktober 1997 og benyttes på den centrale midtbane. Han spillede i Al-Muharraq i Bahrain, inden han skiftede til VB i august sidste år. Al-Hardan er anfører på U21-landsholdet i Bahrain. I otte af de ti træningskampe i vinteropstarten blev det til spilminutter for Mohammed Al-Hardan, der i weekenden mod FC Roskilde for første gang var udtaget til en bruttotrup.

Tekst: Lars Christensen