Vejle Boldklub har forlænget kontrakten med Thais Damgaard Nielsen frem til sommeren 2022. Den 19-årige offensivspiller er denne sommer blevet seniorspiller og som et led i spillerens udvikling, udlejes han frem til årsskiftet til HIFK Football i Veikkausliiga.

Thais Damgaard blev forud for sæsonen rykket op i Vejle Boldklubs A-trup og her har den teknisk stærke offensivspiller vist sig frem i sommeropstarten ved træning og i træningskampe. Men i de kommende måneder skal den unge VB’er vise sig frem og udvikles som fodboldspiller i den bedste række i Finland, hvor han skal optræde for oprykkerne HIFK Football.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, om kontraktforlængelsen og udlejningen af et af de yngste medlemmer i A-truppen.

– Det er vigtigt for Vejle Boldklub, at vi arbejder med og udvikler på vores talenter. Det har tidligere været kutyme, at vi kun udlejede spillere, der ikke var så tæt på holdet, til andre danske hold og nogle gange endda i samme række som VB selv spillede i. Nu gør vi tingene på en ny måde. Det centrale er spilletiden, muligheden for personlig udvikling og ikke mindst, at det er en klub, hvor der arbejdes på at dygtiggøre spillerne. Alle tre ting får vi i dette tilfælde opfyldt hos HIFK Football. Jeg tror personligt på, at vi i Vejle Boldklub giver et talent som Thais Damgaard vigtig erfaring ved at sende ham “ud i verden.” Vi tror på Thais og derfor er vi samtidig meget glad for forlængelsen af aftalen med ham, siger teknisk chef Jacob Krüger.

Tekst: Lars Christensen