Vejle Boldklub har købt Adama Fofana fri i hjemlandets FC Olympique Sport Abobo, efter midtbanespilleren har været lejet i det sidste halve år. Den 18-årige ivorianer har underskrevet en fem-årig aftale med Vejle Boldklub og rykkes op i NordicBet LIGA-truppen.

Fofana kom til VB i januar i år på en lejeaftale fra en klub i hjemlandet, og siden har den ivorianske midtbanespiller imponeret – både på U19-Ligaholdet i forårets kampe og siden sommer, hvor han har trænet med A-truppen flere gange. Det blev til officiel VB-debut i Sydbank Pokalen mod Allesø GF, og nu er det officielt, Adama Fofana fortsætter i Nørreskoven. Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, om den beslutning:

– Vi har fulgt Adama Fofana tæt i hans første periode i VB. Han har vist os, at han besidder et spændende udviklingspotentiale, og derfor har vi købt ham fri. Han rykkes op i A-truppen før tid, da han over tid vil være konkurrencedygtig i det miljø. Adama er en alsidig spiller til de centrale positioner på midtbanen. Han har et stort løbepensum, og så er han dygtig i sin omgang med bolden. Vi er glade for at have lavet en permanent aftale med Adama og forventer, at vi i samarbejde med ham kan forløse det potentiale, han besidder, siger Jacob Krüger.

18-årige Adama Fofana kom til VB i årets første måned, hvor han sluttede sig til U19-Ligaholdet, og i løbet af foråret spillede flere gode kampe for VB’s ældste ungdomshold.

– Jeg havde et godt forløb i VB i foråret og fik et godt billede af, hvad der kræves af unge fodboldspillere for at kunne gøre sig gældende. Det har været udfordrende at træne med A-truppen gennem den sidste periode, og jeg rykker mig hver dag i dette miljø. Jeg kan mærke, at trænerne tror på mit potentiale, og derfor er jeg også glad for at have skrevet kontrakt for de kommende år. Jeg er stadig en ung spiller, der skal forbedre mange dele af mit spil, før jeg for alvor kan konkurrere om pladserne på holdet, men jeg vil hele tiden gøre alt, hvad jeg kan, for at øge mine chancer for at spille. Med min nye kontrakt får jeg ideelle muligheder for at udvikle mig som fodboldspiller, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at vise klubben den samme tillid, siger Adama Fofana.

Han har valgt trøjenummer 36 og fik sin officielle VB-debut, da han spillede de sidste 29 minutter af Sydbank Pokalkampen mod Allesø GF (6-0) den 7. august 2019.