Om det var inspireret af besøg fra måluhyret fra NordicBet Ligaen, Dominic Vinicius, skal vi lade være usagt. Men et faktum er, at VB’s ellers strejkeramte målfabrik endelig kom op at køre igen, og hvad var vel mere kærkomment end at lade det gå ud over den Trestjernede nabo fra nord. 3-1 blev det i aftenens kamp i Nørreskoven – und sowas wie verdient…!

VB havde såvel Allan Sousa som coach Sormani ude med karantæne. Der skulle dog ikke mangle italiensk aktivitet i det tekniske felt. Assistenttræner Giovanni Mazzella lod ikke Sormani meget efter i medleven, gestikuleren og opildnen af publikum, mens den anden assistent, Morten Bisgaard, forholdt sig mere køligt analyserende på sin stol. Bajza havde handskerne på, mens Rasmus Lauritsen, Greve og Mads Lauritsen udgjorde den sædvanlige bagkæde. Mølgaard og Davidsen var på wingbacks, og Ramadani, Schoop og Hallberg inde på den centrale midtbane. Fremme Louati og Adam Jakobsen.

Der var buket til styrmand Greve for 50 kampe inden Anstoß, ligesom den tidligere VB-spiller Jan Larsen, der kun 46 år gammel netop er gået bort, blev mindet med et minuts klapsalver. VB kom ud med ild i øjnene mod forventeligt lavtstående horsensianere, og allerede efter 26 sekunder havde VB tilkæmpet sig sit første hjørne, som en i aften særdeles levende og aktiv Louati headede lige over. Der stod VB på alt, og Adam Jakobsen fyrede et kompetent langskud af, som målmand Delac kun kunne halvklare. Der kom dog ikke noget ud af riposten.

1-0 blev det efter 17 minutter. Efter et kvikt VB-angreb indledt af Ramadani stak Louati bolden til Hallberg i højre, og svenskeren plantede bolden i det lange hjørne. Midtbanemandens første mål i den røde bluse. Kort efter havde Adam Jakobsen efter et AC Horsens-boldtab en gylden mulighed for at smække bolden ind til en fri Louati, men indlægget blev for hårdt. Louati headede nærgående lige forbi på et Hallberg-indlæg – jo, det var VB over det hele.

Selv Bo Henriksen havde nu set lange indkast nok, og langkaster Mikkel Qvist blev efter en halv time trukket ud af kampen til fordel for Kasper Junker. ACH – på dagen i sort/hvid – vovede nu en my mere, og efter at Louati i den anden ende havde tvunget Delac ud i en ny halvklaring, kom Horsens’ største mulighed før pausen. Jonas Borring blev spillet fri og lobbede over Bajza, men bolden blev clearet på stregen. 2-0 skulle det blive inden halvtid. Rasmus Lauritsen headede Hallbergs skarpe hjørne fra venstre i mål.

VB havde dog næppe opdaget, at dommer Jakob Kehlet havde fløjtet op efter pausen, før bolden lå inde bag Bajza. Med sin første boldberøring sendte netop indskiftede Hallur Hansson med et fladt skud bolden ind tæt ved den ene opstander. Der var spillet 15 sekunder, og VB-publikummet ahnte nichts Gutes…

Et uventet Horsens-comeback truede, og den tidligere VB’er Sonni Nattestad heade snært forbi efter hjørne. Men som en våd hund ryster pelsen, fik VB rystet forskrækkelsen af sig og greb igen taktstokken. Adam Jakobsen sparkede et direkte frispark fra lovende position lige på Delac, og Mucolli kom nu på banen for en skadet Hallberg. Samme Mucolli fortsatte, hvor Hallberg slap med de skarpe hjørnespark. En god serv fra højre stang signeret den lille langhårede midtbanemand voldte Delac problemer, og Adam Jakobsen kunne flot halvflugte 3-1 scoringen ind.

VB angreb måske ikke så sprudlende efter pausen, men solidt sad de rødblusede på et opgør, der nu med flere frispark og spilstop blev knapt så rytmisk. Horsensianerne forsøgte fysisk at slå værternes spil i stykker, hvad da også indbragte dem fire advarsler af en myndig Jakob Kehlet mod en enkelt til VB ved Mads Lauritsen. Bo Henriksen har aldrig lagt skjul på, at for hans hold drejer det sig kun om point – ikke om at være en del af underholdningsindustrien. Vi vil på denne plads ikke anfægte, at sidstnævnte lykkes…

AC Horsens formåede ikke yderligere at bringe Bajzas mål i fare, mens en fri Louati i den anden ende sparkede over. Vladis Emmersón kom ind for Adam Jakobsen og i de døende sekunder Murray for en stærk Mølgaard. Sangdysten mellem de to fanblokke startede jævnbyrdigt, men i takt med begivenhederne på banen fik det røde hjørne overtaget, og kun en kort opblomstring med ”Gule…gule…” ved Hanssons’ scoring lod sig høre.

Og så kunne glade VB-spillere da – sammen med Vinicius, som bestemt ikke er glemt i Nørreskoven – fejre med fansene i hjørnet. En tiltrængt og længe ventet triumf, som skubber VB op foran Vendsyssel i tabellen. Og et godt rygstød, inden holdet på søndag skal på ulvejagt i Herning.

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Mandag den 5. november 2018 kl. 19.00
Vejle Boldklub – AC Horsens 3-1 (2-0)
18. 1-0 Melker Hallberg
41. 2-0 Rasmus Lauritsen
46. 2-1 Hallur Hansson
63. 3-1 Adam Jakobsen

Kort:
61. Mads Lauritsen (gult kort)

Indskiftninger:
55. Melker Hallberg ud Arbnor Mucolli ind
83. Adam Jakobsen ud Vladis Emmersón ind
90. Tobias Mølgaard ud Sean Murray ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Rasmus Lauritsen
Mads Greve
Mads Lauritsen

Tobias Mølgaard
Ylber Ramadani
Jacob Schoop (anfører)
Viljormur Davidsen

Melker Hallberg
Imed Louati
Adam Jakobsen

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Sean Murray
Nathan Oduwa
Vladis Emmersón
Arbnor Mucolli
Kerim Memija
Vladlen Yurchenko

Dommer: Jakob Kehlet
Tilskuere:
5.584

AC Horsens (3-5-2): Matej Delac – Sonni Nattestad, Mathias Nielsen (60: Mads Juel Andersen), Søren Reese – Peter Nymann, Sammy Skytte, Bjarke Jacobsen, Sivert Heltne Nilsen (46: Hallur Hansson), Michael Lumb – Jonas Borring, Mikkel Qvist (33: Kasper Junker)
Træner: Bo Henriksen.

Kort:
38. Mathias Nielsen (gult kort)
65. Kasper Junker (gult kort)
69. Peter Nymann (gult kort)
75. Sonni Nattestad (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.