Topholdet i 2. divisions vestkreds, Kolding IF, fortsætter med at banke Superliga-holdene ud af Sydbank Cup. Efter i forrige runde at have tæmmet De blå Heste fra Randers gik det i ottendedelsfinalen onsdag aften ud over storebror fra nord, VB, som trods en ønskestart måtte se sig slået 3-1 efter forlænget spilletid. Kortene sad tilmed løst hos dommer Morten Krogh, så de rødblusede må nu stille op til et nyt lokalderby, mandag aften mod ACH, uden topscorer Sousa og træner Sormani.

Samme Sormani havde – ikke uvant for pokalturneringen – benyttet lejligheden til at rotere. I startelleveren var kun Greve, Mads Lauritsen og Allan Sousa gengangere fra kampen i Hobro. Jacob Schoop og Rasmus Lauritsen havde fået helt fri, mens de øvrige seks var at finde på bænken. VB stillede således med Hagelskjær på mål, Emmersón, Greve og Mads Laurtisen i bagkæden, Memija, Mucolli, Yurchenko, Wang og Felix Örn Fridriksson på midtbanen samt Sousa og Adam Jakobsen i front.

Hos hjemmeholdet kunne man nikke genkendende til en lang række tidligere VB-spillere, og i slutminutterne kom Jonas Andersen på banen. Angriberen er stadig på kontrakt i Nørreskoven, men udlejet til KIF. Inden alle 4512 tilskuere var lykkedes med at komme af med bilen i virvaret foran stadion og havde fundet en plads, var VB kommet foran. Det gik lidt for hurtigt for de hvidblusede, og efter godt 30 sekunder havde Allan Sousa snoet sig fri i højre og sendt bolden ind i det fjerneste hjørne til 0-1. VB spillede hvirvelvindsfodbold de første minutter, hvor koldingenserne lige måtte indstille sig på det højere tempo. Mucolli havde en snæver solo i feltet, og Adam Jakobsen fik afsluttet fladt efter en fin VB-omstilling, men KIF’s målmand Lasse Askou Mikkelsen – reservist for en skadet Jens Rinke – reddede.

Langsom fik værterne dog spillet sig ind i kampen med et par hjørnespark til følge. Koldingenserne havde imidlertid stadig svært ved holde fast i en veloplagt Allan Sousa, som dog efter en gevaldig dribletur kun fik en advarsel for film i feltet ud af anstrengelserne. Et par minutter efter burde Emmersón dog have cementeret føringen, da han efter et Sousa-frispark og en lidt uheldig Lasse Mikkelsen-aktion sparkede højt over et tomt mål…

2. divisionsholdet begyndte dog at vise tænder, og efter en halv time smækkede Simon Smidt et frispark på den ene opstander. Kampen var nu afvekslende og havde farve – Sousa fik en god mulighed på Adam Jakobsens forarbejde, og i den anden ende måtte Hagelskjær diske op med en fin redning. Bedst som man havde indstillet sig på en smal VB-føring ved halvtid, gav Felix Örn et lidt unødvendigt hjørne væk, og efter klumpspil kunne Morten Hansen puffe udligningen over stregen.

En småskadet Mads Greve udgik i pausen og blev erstattet af Viljormur Davidsen. Kampen var stadig underholdende og intens – und stand auf des Messers Schneide… Chancer var der i begge ender. Hagelskjær måtte ud i vandret efter forsøg fra Jakob Eriksen, og KIF’s bedste, Kristian Kirkegaard, sparkede over fra tæt hold efter Nautrup-forarbejde. I den anden ende måtte Mikkelsen vippe et Adam Jakobsen-forsøg til hjørne helt ude ved stangen. Hos VB erstattede Ramadani Yurchenko, og senere kom Louati på banen for Wang. Spillet bølgede fortsat frem og tilbage, og i slutminutterne sparkede KIF’s Morten Hansen forbi i lovende position, og det samme gjorde Sousa i modsat ende. Nogen afgørelse kom der dog ikke i de 90 minutter, og spillerne måtte på overarbejde.

Murray kom på banen for Felix Örn Fridriksson og satte sig straks i scene med et godt langskud, inden VB umiddelbart herefter blev voldsomt handicappet. Sousa slæbte jo rundt på en advarsel fra kampens start, og da han i det 101. minut blev hevet omkuld af Emil Nielsen og efterfølgende gerådede i klammeri, så han gult for anden gang og dermed rødt. Og fire minutter senere slog hjemmeholdet så til. Og selvfølgelig blev en tidligere VB-spiller Superliga-holdets banemand, da indskiftede Søren Zachariassen nettede med hælen til 2-1.

I slutminutterne kastede gæsterne alt frem, og Kristian Kirkegaard kunne udnytte en friløber til 3-1. Dommer Krogh, som ud over udvisningen til Sousa havde vist gult for Mucolli, Emmersón og Davidsen samt til to KIF-spillere, var ikke færdig med korttrickene. I kampens døende sekunder hev han det røde op for Adolfo Sormani, som så fra tunnelen kunne følge de hvidblusedes jubelscener kort efter.

VB forsømte at lukke kampen, da man havde momentum i starten af kampen. I de 120 minutter blev holdets scoringsproblemer endnu engang sat i relief, og der må nu graves dybt for at finde angrebsvåben, der – uden Sousa – kan slå De Trestjernede på mandag. Kolding IF? Glimrende fodboldhold, som ligner en soleklar oprykningsfavorit til NordicBet LIGA.

Sydbank Pokalen 2018-19, ottendedelsfinale, Autocentralen Park, Kolding
Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19.00
Kolding IF – Vejle Boldklub 3-1 (1-1, 1-1, 2-1)
1. 0-1 Allan Sousa