Vejle Boldklub følges af tilhængere over hele kongeriget. I løbet af foråret vil hjemmesiden sætte en gruppe af fans stævne til en snak om, hvordan kærligheden opstod, og hvad Vejle Boldklub betyder for netop disse mennesker.

Peter Bork er ikke et navn, der er ukendt for en stor gruppe af Vejle Boldklubs fans. Den 35-årige eksilvejlenser er velbevandret på Twitter, og når debatten om Nørreskovens helte raser i den digitale verden. Samtidig er Peter Bork også manden bag stiftelsen af VB-Fan København, og netop i den forbindelse har hjemmesiden inviteret ham til en snak om Vejle Boldklub, protest mod Vejle Boldklub Kolding og troen på, at det bedste venter klubben i foråret.

Hvilken kamp er den første, du husker eller den, der står klarest i din hukommelse?

Det er uden tvivl 3-0 sejren over Brøndby IF på hjemmebane i den sæson, hvor Vejle Boldklub, takket være en sublim forårsindsats, endte med en sølvmedalje. Jeg husker ALT fra den kamp. Jeg husker alle detaljer.

Du flyttede fra Vejle i protest på et tidspunkt. Kan du fortælle mere om den beslutning?

Det er rigtigt. Det som bandt mig til Vejle var fællesskabet på tribunen omkring Vejle Boldklub. De mennesker, som jeg så kampene med. Så da klubben begyndte at inkludere Kolding, så tænkte jeg: ”Så smutter jeg sgu til København. Så kan det sgu være lige meget”.

Du gav dog ikke helt slip på klubben?

Nej. Når jeg tog ud og så Vejle Boldklub spille på Sjælland, så mødte jeg de samme mennesker rundt på de forskellige stadions. Så nikker man til hinanden og bliver lidt klogere på hinanden kamp for kamp. Til sidst stod vi jo altid sammen.

Var det her, du fik idéen til VB-Fan København?

Det var for at sætte de mennesker sammen, der alligevel mødte hinanden rundt omkring på stadions på Sjælland, og så man kunne mødes og se kampene sammen, hvis man ikke var i Vejle eller skulle se dem på stadion. Så det var på en måde at formalisere fællesskabet.

Hvordan fungerer det så op til kampe?

Hvis det er hjemmekampe, så mødes de af os, der ikke er taget til Vejle, på Frederiksberg Øl-bar og ser kampen. Til efterårets kamp i Randers var vi omkring 40 mennesker på Øl-baren. Ikke at det var den bedste kamp, men det er rart at se kampene med ligesindede. Til efterårets pokalkamp i Valby mod Frem, her var vi små 250 VB-fans. Det var fedt.

Hvad betyder Vejle Boldklub for dig?

Det er en del af den, jeg er. En stor del af min identitet. Hver morgen når jeg vågner, så tjekker jeg alle platformene for nyhederne omkring klubben. Min bedre halvdel har heldigvis fuld forståelse for min passion. Den har altid været der, så det kom nu heller ikke som den store overraskelse.

Du blev far lige op til sensommerens kamp i Brøndby. Det blev en hel følgeton på Twitter. Hvordan var det?

Først og fremmest så var det fantastisk at blive far for anden gang. Dernæst så endte jeg med ikke at se kampen pga. fødslen. Men det passede heldigvis med, at vi kom på opvågningstuen, og så kunne jeg følge med, fra dommeren fløjtede op. Men jeg ville gerne have været på stadion. Det ville jeg.

Hvem er din all-time VB-spiller?

Det er Lawal. Jeg så den første kamp, han fik debut i. Der var en spiller, hvor man tænkte, det er ikke helt godt. Men heldigvis kom han efter det. Og så har jeg også stor respekt for Jesper O. Han kom altid tilbage. Uanset hvem klubben hentede, så endte han med alligevel at spille. Det siger meget om en spillers karakter.

Er der en VB-trøje, du husker med ekstra varme om hjertet?

Ja. Det er der. Det må være ”viskestykke-trøjen”. Den vi spillede med i UEFA Cuppen i 1998. Vi spillede i den mod Otelul Galati fra Rumænien. Det var første gang, at Hummel havde designet en trøje kun til VB. Men så kom UEFA og sagde, at man ikke måtte spille med den slags tegn og vinkler. Så den var dækket til nogle steder. Jeg endte med at købe den grønne af slagsen (udebanetrøjen red.) i VB-shoppen nede i Paladspassagen. Det var Allan Dyring, der stod bag på. Den trøje har jeg endnu.

Hvad er dine forventninger til foråret i Superligaen?

Håbet er overlevelse. Forventningen er overlevelse. Så kort kan det siges.

Hvad betyder et nedelag til VB for den uge, som du går ind i efter en runde?

Hvis det er en søndagskamp, så er mandag, tirsdag og onsdag helt uden fodbold. Så tjekker jeg ikke nettet, men holder mig væk. Torsdag er jeg så småt i gang igen, og fredag er humøret og forventningerne så tilbage. Jeg mener også, når vi vinder, så burde det være BREAKING hos alle medier. Så vigtigt er det, for mig.

Hvad har været den bedste signing for Vejle Boldklub?

Det mener jeg rent faktisk, at Jacob Krüger har været. Han gør mig tryg. Det er også nogle af Jacobs signinger, der stabiliserede holdet og gav os et godt afsæt i 1. division. Så han er meget vigtig for mig.

Hvis vi lige vender tilbage til protesten mod Vejle Boldklub Kolding, hvad betød det for dig, at det blev Vejle Boldklub igen?

Det blev meldt ud op til en kamp mod Brønshøj. Så jeg drak mig fuld i guldøl og snaps. Der kom så nogle frygtelige perioder efter med konkurstrusler og mere, men det endte heldigvis godt, og vi er tilbage, hvor vi hører hjemme.

Er du bosat på Sjælland, så kan du følge VB-Fan København og deltage i de forskellige arrangementer på Facebook-siden VB-Fan København.

Tekst: Morten Pelch