Efter en uhyre disciplineret og velorganiseret indsats satte VB for anden gang på fem dage et af de øvrige tophold på plads med en 1-0 sejr, da Viborg blev slået på Energi Viborg Arena. Såre fortjent endda. Matchvinder igen en af spillerne i bagkæden – Rasmus Lauritsen.

Man kunne notere sig to ændringer på det VB-mandskab, der sejrede i tirsdags. Den ene var ganske nødvendig: Thomas Hagelskjær måtte afløse Pavol Bajza, der var ude med sit røde kort mod Esbjerg. Omvendt var Rasmus Lauritsen tilbage efter endt karantæne, og han fortrængte Memija til bænken. VB atter i 3-5-2 opstillingen.

Kampen fik en ganske jævnbyrdig indledning med svag overvægt til værterne, som kom godt over kanterne og forsøgte at finde de to farlige angribere, Moses og ex-VB’er Albers. Moses fik da også flugtet over mål i en lovende position. Vejlenserne truede med omstillinger, hvor Louati i et par tilfælde med sin fysik fik sig sat igennem, men uden målbart resultat.

I takt med halvlegens fremskriden fik viborgenserne dog et større og større overtag og en række skudchancer, som dog alle gik langt uden om mål. Ex-VB’er Christian Sivebæk havde et enkelt giftigt ryk og indlæg. Mod 1. halvlegens slutning fik de rødblusede sig dog befriet og kunne notere deres første skudforsøg, da VFF-keeper måtte give hjørne på Brancas kvalificerede langskud.

Og tre minutter senere skiftede måltavlen så i VB-favør. En god Branca-aktion gav hjørne, og Sousas serv fra stangen, der blev hårfint forlænget af Louati, omsatte Rasmus Lauritsen med foden. 0-1! Gæsterne sluttede også med et hovedstød over mål af Davidsen efter en fin omstilling.

VB fortsatte et fint tryk efter pausen, hvor regnen for alvor satte ind. Sousa sparkede forbi efter et Nicolaj Madsen-hjørne, og samme Madsen var senere nærgåënde efter en Sousa pasning. Viborg smed endnu en ex-VB’er, Oliver Thychosen, på banen til store klapsalver fra hjemmepublikummet, men heller ikke han formåede at knække den imponerende VB-defensiv.

Hos gæsterne kom D’Avila på banen for Sousa med 10 minutter igen, ligesom en skadet Ritter måtte vige pladsen for Memija i det 85. minut. Viborg pressede naturligvis på for udligning, men den eneste redning i kampen, Thomas Hagelskjær måtte op med, var en fin parade på et Albers-hovedstød. VB’s 3-5-2 formation kunne lynhurtigt laves om til en femmands backkæde, og det lukkede helt ned for Viborg-kanterne, hvor end ikke Sivebæk lykkedes med at komme bag om VB-forsvaret. Topholdet havde gode omstillingsmuligheder i kraft af Viborg-presset, men den sidste aflevering og det sidste rigtige løb manglede, for at det blev rigtig farligt.

Der var advarsler til D’Avila og altid hårdtarbejdende Simone Branca fra kampens udmærkede dommer, Mikkel Redder. Opmanden fik topkampen til at glide og satte ikke sig selv i centrum. Efter fire minutters overtid kunne lykkelige VB-spillere samt stab juble sammen med en talstærk 12. mand – de medlevende VB-fans bag målet.

Kan godt være, VB ikke spiller sprudlende angrebsfodbold. Kan også godt være, angriberne ingen mål laver. Men på den anden side har holdet den bedste organisation i nyere tid og er usandsynligt vanskeligt at score imod. Så det begynder da at lugte lidt af…bedre tider…

Kampfakta:
Viborg FF – Vejle Boldklub 0-1 (0-1)
39. 0-1 Rasmus Lauritsen

Kort:
41. Simone Branca (gult kort)
88. D’Avila Ba Loua (gult kort)

Indskiftninger:

Dommer: Mikkel Redder
Tilskuere:
3.353

Viborg FF (4-4-2): Sebastian John – Mikkel Knudsen, Nikko Boxall, Søren Reese, Alexander Fischer – Pierre Larsen (66: Oliver Thychosen), Mikkel Jespersen (70: Markus Bay), Jeppe Grønning, Christian Sivebæk – Andreas Albers Nielsen, Christian Moses (84: Casper Gandrup)