Trods sin placering i bundregionen har VB’s oprykkere dette efterår faktisk hidtil undgået at blive udspillet i nogle af kampene. Ja, faktisk har man været i stand til at drille holdene fra rækkens top. Indtil i aften. På MCH Arena blev Nørreskovens drenge regelrecht vorgeführt af et veloplagt midtjysk mandskab, og vejlenserne slap ganske nådigt ved kun at tabe med en håndfuld.

Hos VB var Allan Sousa tilbage efter udstået karantæne. Til gengæld måtte Ylber Ramadani sidde over med en brækket hånd. Melker Hallberg spillede centralt med Schoop, mens der var plads til både Adam Jakobsen, Sousa og Louati i en 3-4-3 opstilling. Træner Adolfo Sormani har efteråret ud karantæne fra bænken. Hos FCM kunne den store VB-fanblok nikke genkendende til Paul Onuachu og Alexander Scholz, som begge har slået deres folder i Nørreskoven. På bænken sad for midtjyderne Mads Døhr Thychosen og på trænerbænken Brian Priske og Christian Clarup.

Gæsterne begyndte kampen bedst, og Louati havde kampens første forsøg efter otte minutter, som Jesper Hansen, netop udtaget til landsholdstruppen, dog reddede i to forsøg. Ulvene rystede dog pelsen og fik efter en halv snes minutter overtaget i kampen. Fysisk og tempomæssigt lå mestrene simpelt hen over oprykkerne. Efter et kvarter kom Wikheim til frit skud, som dog blev blokeret ud over baglinjen. På det efterfølgende hjørne kyssede et Dal Hende-forsøg Bajzas overligger.

Efter en snes minutter gik den så ikke længere for de rødblusede. Evander Ferreira halvkiksede et skud, som i stedet blev en glimrende aflevering til Awer Mabil, som ikke levnede Bajza nogen chance. 1-0. Skidt blev til værre to minutter efter. VB-forsvaret blev spillet fuldstændig tyndt, og Marc Dal Hende kunne i ro og mag lægge bolden ind til en aldeles fri Onuachu, som ikke havde besvær med at passere Bajza. En afklapsning begyndte at tegne sig, da Awer Mabil med en vidunderlig dybdestikning blev spillet helt fri, men Bajza pillede friløberen. VB var ikke mindst udfordret i sin højre side, hvor Gustav Wikheim drev gæk med vejlenserne.

De sortklædte slappede dog en smule af i halvlegens sidste kvarter, og vejlenserne fik lov at lege lidt med. Louati udfordrede med et godt skud Jesper Hansen, der halvklarede, og anfører Jacob Schoop sendte riposten over mål.

Allan Sousa blev i omklædningsrummet i halvlegen, og i stedet fik Arbnor Mucolli lov at løbe med holdet ud i den nu silende regn over Herning. Havde man i VB-lejren håbet, at Ulvene nu ville gå på cruise control, tog man desværre grundigt fejl. Værterne fortsatte i deres malende tempo og splittede gang på gang den vejlensiske defensiv med dræbende stikninger. Straks efter pausen havde Louati dog faktisk en mulighed for at bringe østjyderne ind i kampen, men tuneseren kom et nanosekund for sent til et tidligt indlæg fra Viljormur Davidsen i venstre side.

Herefter stod der Midtjylland på alt. 3-0 blev det ved Evander Ferreira, der blev kampens FCM-spiller. Efter et fantastisk FCM-angreb sparkede han bolden ind under Bajza. I lighed med 1. halvleg blev der endnu en friløber til Mabil, men også denne fik den kenyansk fødte angriber sløset bort. Mabil var i det hele taget i denne periode rar ved vejlenserne. Kort efter sparkede han på noget af en direktør forbi bolden.

Den mørklødede offensivspiller svigtede dog ikke i det 65. minut, da han sparkede bolden mellem benene på Bajza til 4-0. Det eneste VB-forsøg inden for målrammen i 2. halvleg havde Arbnor Mucolli, da han efter 70 minutter sparkede lige i handskerne på Jesper Hansen. 5-0 blev det kort efter, da Jakob Poulsen viste sin fine sparketeknik og passerede Bajza fra godt 18 meter.

Sean Murray afløste Adam Jakobsen, og i slutminutterne kom Nathan Oduwa ind for Louati. VB-blev forskånet for tennisægget, da Onuachu til sidst sparkede forbi et tomt mål. Sjovt var det ikke at være VB’er denne regnfulde aften i Herning, men fanblokken viste god stil, da man højlydt hyldede de slagne helte efter dommer Sandi Putros’ sidste blæs i fløjten. Rasmus Lauritsen og Mads Lauritsen reddede sig kampens eneste VB-advarsler, og forsvarsspillerne har dermed samlet point nok til en fridag mod AaB. Trænerteamet har nu en landskampspause og en testkamp mod Holstein Kiel til at samle spillerne op efter søndagens lektion.

Grundspil, Superligaen 2018-19, MCH Arena, Herning
Søndag den 11. november 2018 kl. 18.00
FC Midtjylland – Vejle Boldklub 5-0 (2-0)
21. 1-0 Awer Mabil