I en forkortet træningskamp på to gange 30 minutter besejrede Vejle Boldklub torsdag eftermiddag tyrkisk tid Zenit Saint Petersburg med 2-0. Allan Sousa gjorde det tidligt til 1-0, mens David Arshakyan øgede til slutresultatet i begyndelsen af anden halvleg.

VB var taget til Belek og Calista Stadium for at møde den russiske storklub på dennes træningslejr. Klubberne havde på forhånd aftalt at kampen kun skulle spilles over to gange 30 minutter. VB har trænet hårdt i denne uge og russerne var så sent som i går onsdag igennem en træningskamp på to gange 45 minutter. Kampen i Belek begyndte med VB i teten. Allerede i det 4. minut skabte vejlenserne en stor chance efter højt pres på bagkæden. Branca fik en godt forsøg reddet på stregen og Nicolaj Madsen blev tacklet midt i feltet da han ville forsøge sig mod mål. Simone Branca leverede flere gode indslag i italienerens første tredive minutter på divisionsholdet. Venstrebenet så meget driftsikkert ud og han distribuerede boldene godt på den fleksible midtbaneposition foran ankermanden Ramadani. Tre minutter efter vejlensernes dobbeltchance kom føringsmålet. En veloplagt Imed Louati tog et godt ryk med bolden ind i banen, hvor han til sidst blev stoppet. Med- og modspillere forventede et frispark, men fløjten var tavs. Nonchalant forsvarsspil af russerne straffede Allan Sousa i stedet til at stjæle bolden, og brasilianeren kunne løbe ned og score sikkert på Yuri Lodygin. Seks minutter senere rørte russerne første gang på sig. På kanten af offside angreb de i VB i venstreforsvarsside, men afslutningen fra landsholdsspilleren Kokorin traf stolpen.

Efter en god VB indledning på kampen kom Zenit bedre med som halvlegen skred frem, men udover stolpeskuddet og en redning af Pavol Bajza få minutter før pausefløjtet var der ikke meget action i VB-feltet. Seks minutter før pausen måtte en skadet Mads Greve lade sig udskifte med Mads Lauritsen. VB kunne også have scoret en gange mere, men Nicolaj Madsen headede over på et godt indlæg fra Branca. Skaden til Mads Greve var ikke alvorlig. Han var blevet syet i skinnebenet efter formiddagstræningen da han var kommet til skade og det var den – ikke alvorlige skade – der brød op i kampen mod russerne.

VB skiftede ni spillere i den korte pause mellem de to halvlege. VB tog teten i begyndelsen af anden omgang. Jonas Andersen havde et godt spark, som målmanden i det russiske mål kun halvklarede. Tre minutter senere var samme Andersen på spil da han udfordrede på baglinjen, men indlægget blev afvist til hjørne. Kampen anden scoring faldt syv minutter efter pausen ved debuterende David Arshakyan, der blev sendt i ilden for første gang Zenit Saint Petersburg, hvor han er opvokset. Anfører Kim Elgaard tog et godt træk ind i banen og stak Agon Mucolli dybt. Den ældste af Mucolli-brødrene løb fra russernes bagkæde og kunne centre fladt til Arshakyan, der med et tap in mål fik den første notering i VB-trøjen. Minuttet efter fik Arshakyan opgørets første advarsel, da han gik for hårdt til en modspiller midt på banen. I opgørets sidste tyve minutter var Thomas Hagelskjær i centrum. VB-målmanden trak en række store redninger op på gode forsøg fra Zenit og sørgede for, at VB spillede til nul for første gang denne vinter. Især Noboa og Terentyev var nærgående med et frispark og et hovedstød, men Hagelskjær var på plads. I de sidste ti minutter blev der også spilminutter til Alexandru Boiciuc og Lucas From, der kom ind fra bænken og var med til at arbejde sejren hjem.

Se mål og højdepunkter fra kampen her og et billedgalleri her.

VB’s næste kamp er på lørdag den 10. februar mod Paksi FC, Ungarn.

Kampfakta:
Zenit Saint Petersburg – Vejle Boldklub 0-2 (0-1)
7. 0-1 Allan Sousa
37. 0-2 David Arshakyan

Kort:
38. David Arshakyan (gult kort)
55. Mohammed Al-Hardan (gult kort)
58. Mads Lauritsen (gult kort)

Indskiftninger:
24. Mads Greve ud Mads Lauritsen ind