Vejle Boldklub har d.d. indgået en lejeaftale med forkøbsret for sæsonen 2018-19 med venstrebacken Felix Örn Fridriksson. Den 19-årige islænding er ejet af hjemlandets ÍBV Vestmannaeyjar og kommer til Nørreskoven med 40 kampe i bagagen fra den bedste række i Island.

Siden opgøret i søndags i Brøndby har en islandsk venstreback på rygtebasis været sendt til Nørreskoven og nu kan Vejle Boldklub og ÍBV Vestmannaeyjar bekræfte, at klubberne er blevet enige om betingelserne for en lejeaftale. Talentfulde Felix Örn Fridriksson har trods sin unge alder allerede erfaring fra den hjemlige turnering, Europa Cup-kampe og U21- og ligalandskampe for Island.

– Vi har i et stykke tid haft kig på Felix Örn Fridriksson, og nu er vi nået til enighed med spilleren og hans klub ÍBV Vestmannaeyjar om de sidste detaljer for en lejeaftale for denne sæson. Vi har sikret os en forkøbsret på spilleren og ser frem til at se nærmere på ham i vores miljø i den kommende tid, siger teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger.

– Felix er et stort islandsk talent, der efter danske forhold lige er blevet seniorspiller. Han kommer med erfaring fra et par sæsoner i Island, kampe i Europa League-kvalifikationen, ungdomslandskampe og ligalandskampe. Som spiller er han stærk fysisk, men han skal fortsætte lægge på i flere af spillets facetter og tilvænne sig niveauet i Superligaen. Det er en spiller, som vi har vurderet, har et stort potentiale og som vi gerne vil se i vores miljø. Felix er et godt supplement til Viljormur Davidsen, der har indledt denne sæson med stærke præstationer. Vi er nu sikret en god konkurrencesituation på den vigtige position i forsvarets venstre side og byder Felix Örn Fridriksson velkommen i VB, siger Jacob Krüger.

Fridriksson brød allerede igennem i den hjemliga liga i 2016 for ÍBV Vestmannaeyjar, hvor han også spillede som ungdomsspiller. Nu skal den 19-årige venstreback for første gang forsøge sig i en anden liga, når han i den kommende sæson er udlejet til Vejle Boldklub i Superligaen.

– Det er en stor chance for mig, at komme til en ambitiøs dansk klub i den bedste række. Jeg har hørt meget godt om dansk fodbold og der er mange spillere, der kommer videre fra Danmark ud til større klubber. Superligaen er bedre end den bedste række i Island og jeg ser frem til at udvikle mig og blive prøvet af på et højere niveau end jeg kommer fra, siger Felix Örn Fridriksson.

– Som spiller er jeg en hurtig venstreback, der slår gode indlæg og som har et godt venstreben. Jeg er først og fremmest en teamplayer, som fansene kan forvente, vil arbejde hårdt i holdets tjeneste. Jeg ser frem til at spille for Vejle Boldklub og til at møde mine nye holdkammerater, siger Felix Örn Fridriksson.

Den 19-årige islænding har valgt trøjenummer 2 i Vejle Boldklub og træner første gang med sine nye holdkammerater ved onsdagens træning.

Felix Örn Fridriksson kan ved debut blive den fjerde spiller fra Island i Vejle Boldklub. Tilbage i halvfemserne var Thorhallur Dan Johannsson den første islænding i VB, da han nåede 8 kampe, David Vidarsson spillede 25 kampe i sæsonen 2012-13 og Björn Daniel Sverrisson nåede 10 kampe i efteråret 2017.