Vejle Boldklub har ansat Morten Bisgaard som assistenttræner for klubbens hold i NordicBet LIGA. Den 43-årige tidligere professionelle fodboldspiller i en række danske og udenlandske klubber tiltræder i Nørreskoven den 1. februar og bliver ansvarlig for analysearbejdet.

Jacob Krüger, Vejle Boldklubs tekniske chef, har bygget på staben omkring divisionsholdet løbende siden han kom til i sommer. Nu er han klar til at præsentere klubbens nye assistenttræner med ansvar for analysedelen og det er en nyuddannet træner med A-licens og A-landskampe på bagen der begynder i Vejle Boldklub i næste uge.

– Der har været mange gode kandidater til jobbet, men der var enighed om, at Morten var den bedst egnede efter flere samtaler. Morten Bisgaard har en fortid i italiensk fodbold og taler flydende italiensk. Det var ikke et krav, men en klar fordel at de kan kommunikere flydende i trænerteamet. Cheftræner Adolfo Sormani har ønsket at få tilknyttet en træner der er stærk i analysearbejdet og Morten Bisgaard vil både få ansvar for analyse af egne kampe, kommende modstander og vores træning. Som nyuddannet A-licenstræner og tidligere professionel fodboldspiller i Danmark, Italien, England og på landsholdet, kommer Morten Bisgaard med teoretisk og praktisk erfaring til vores spillertrup. Der vil være kampe, hvor Morten vil være til stede på bænken som en del af staben, men også kampdage, hvor han er ude at kigge på den kommende modstander. Vi ser ham som en styrkelse af trænerstaben i Vejle Boldklub og byder ham velkommen i klubben, siger Jacob Krüger.

43-årige Morten Bisgaard stoppede den aktive karriere i OB i 2009 og har siden taget en bachelor i journalistik ved Syddansk Universitet, arbejdet for Canal 9 og TV2 siden 2014, været fodboldtræner på efterskoler på Fyn og senest for Hjemly Idrætsefterskole og assistenttræner for det danske U17-landshold siden august 2017.

– Stillingen som assistenttræner med hovedansvar for analyse er en meget attraktiv stilling. Jeg er ved at skrive en bog om taktik i dansk fodbold og der har Vejle Boldklub haft stor betydning i et historisk perspektiv, så mit kendskab til klubben er godt. Jeg har haft samtaler med ”Dodo”, Giovanni Mazzella og Jacob Krüger. Det er tydeligt, at Sormani er en erfaren træner og det var fedt at sidde og nørde fodboldtaktik og træning med ham. Jeg er meget optaget af den analytiske del af fodbolden, når jeg ser kampe. Hvordan man nedbryder en 4-4-2 eller en 4-3-3-formation og forskellige opspilsmønstre. Det er dét jeg brænder for og er fascineret af, så på den måde er det en ideel stilling for mig, siger Morten Bisgaard.

Den aktive karriere begyndte i Randers Freja i begyndelsen af halvfemserne og via et kort lejeophold i Viborg skiftede Morten Bisgaard til OB, hvor han spillede frem til 1998. Herefter blev det til tre år i italienske Udinese, tre år i FC København et nyt udenlandsophold i Derby County inden ringede sluttede fra 2007-09 i OB. Det blev til 8 A-landskampe fra 1996-00.

– Jeg taler flydende italiensk og betragter Italien som mit andet hjemland. Jeg havde tre fantastiske år i Udinese og har taget den italienske kultur til mig. VB har skabt et moderne fodboldmiljø gennem de sidste par sæsoner med en rygrad af danske spillere og trænere med international erfaring. Talentdelen har fortsat stor fokus og gennem mit arbejde på ungdomslandsholdet, har jeg fået kendskab til flere af talenterne. Det er tydeligt, at man genopbygger klubben trin for trin. Jeg har været utrolig glad for min tid på Hjemly Idrætsefterskole, som har et suverænt miljø, men jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet i Vejle, siger Morten Bisgaard.

Ved siden af arbejdet i Vejle Boldklub vil Morten Bisgaard, der er bosat i Odense, fortsætte som assistenttræner for det danske U17-landshold.