Trenden fra VB’s seneste testkampe fortsatte i forårspremieren i Nørreskovens dybfryser. De rødblusede spillede – igen, igen – til nul, men har problemer med selv at afgøre kampene. Mod ikke uefne Thisted havde topholdet chancer nok til at vinde kampen, men afslutningerne – oh ve…!

Der var ingen kæmpeoverraskelser i VB’s startellever. Med Bajza i mål, Memija, Rasmus Lauritsen, Greve og Davidsen i bagkæden, Ramadani, Nicolaj Madsen og Simone Branca midtpå og Sousa, Louati og Utaka i front var det ud fra de seneste testkampe den ventede udgangsformation. Arbnor Mucolli og Schoop var pga. skader ikke inde i billedet. For Peter Utaka og Simone Branca betød det debut i den røde trøje, som på dagen var en retro Allan Simonsen bluse i hummels Share Legend-kampagne.

25 frivillige, stadions greenkeepere og banevarmen i fællesskab havde kreeret en spilbar fodboldbane trods mandagens massive snefald i Vejle. Heftige snebyger op til kampen havde dog givet grønsværen en hvidlig og glat overflade, som ikke gjorde det nemt for aktørerne at spille superseværdigt fodbold.

VB tog teten fra start og var dominerende i store perioder af 1. halvleg. Der var endnu ikke spillet et minut, før Allan Sousa havde tvunget Thisted-keeper Kevin Ray Mendoza ud i en tv-redning. Gæsterne ville dog også spille med, og et skud fra distancen sneg sig uden om Pavol Bajzas mål.

Omkring det 12 minut burde vejlenserne dog have bragt sig foran på en flerdobbelt chance. Først måtte Allan Sousa se Mendoza redde til hjørne på et rigtig fint tilbud, og på Souzas efterfølgende serv fra stangen havde det halve stadion á flere omgange set bolden i mål, men på mirakuløs vis fik nordvestjyderne reddet på stregen.

Den manglende scoring fik værterne til at miste dominansen en smule. Det glatte underlag besværliggjorde kombinationerne og gjorde ofte den afgørende aflevering upræcis. Ofte blev der også spillet lidt for småt, når vejlenserne insisterede på at ville kombinere sig igennem på et smalt område. Med en snes minutter spillet viste Thisteds Jakup Thomsen prøver på sit speed på venstrekanten. To gange slap den kvikke fløj igennem, men begge gange var Bajza på sin post.

Efter en halv time lænede en småskadet Rasmus Lauritsen sig op ad en udskiftning, som da også blev annonceret af fjerdedommeren, men VB’s hårdføre stopper nåede at klarmelde sig, inden hans substitut – navnebror Mads – havde krydset sidelinjen. 10 minutter inden pausen blev Imed Louati sat perfekt i scene af Utaka og Sousa, men det var ikke tuneserens dag, og hans halvsvage afslutning voldte ikke Mendoza nævneværdige problemer.

Som forud annonceret havde Peter Utaka luft nok til en time, inden han lod sig udskifte med D’Avila Ba Loua. Inden da nåede nigerianeren dog at hamre et godt forsøg snert forbi stolpen. Der var stadig enkelte muligheder til holdene, selv om det aldrig blev en fodboldoplevelse til den store Michelin-stjerne. Snarere kold buffet med lidt pølsemix fra Tulip, som figurerede på VB’s retrotrøje som i de gode gamle dage…

Sousa testede Mendoza fra distancen, og i modsat ende måtte Bajza ud i en flyvende redning efter et særdeles lumsk Thisted-hovedstød. Også Louati havde gang i i et hovedstød, men her var Mendoza igen på sin post. Heller ikke Ramadani lykkedes med et ellers godt forsøg mod slutningen. Kim Elgaard afløste Nicolaj Madsen i det 81. minut, og i de absolut døende minutter kom Jonas Andersen på banen for Sousa. Den unge indhopper var nær blevet matchvinder dybt inde i overtiden, men han fik drejet bolden uden om mål efter hjørne. Kæmpechance!

Forfrosne tilskuere måtte konstatere, at billedkalenderen nok viste nysselige forårsblomster, men på Vejle Stadion var der kun isblomster at finde og ingen mål at varme sig på. Ilende hjem til den varmende aftenkaffe kunne de så spekulere over, om DR 1 kl. 20 havde budt på mere X-Factor, end der var i VB’s angreb denne bitterligt kolde martsaften…

Se højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Thisted FC 0-0 (0-0)

Indskiftninger:
57. Peter Utaka ud D’Avila Ba Loua ind
81. Nicolaj Madsen ud Kim Elgaard ind
90. Allan Sousa ud Jonas Andersen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Kerim Memija
Rasmus Lauritsen
Mads Greve
Viljormur Davidsen

Nicolaj Madsen (anfører)
Ylber Ramadani
Simone Branca

Imed Louati
Allan Sousa
Peter Utaka

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Kim Elgaard
D’Avila Ba Loua
Nicolaj Ritter
Jonas Andersen
Mads Lauritsen
Lucas From

Dommer: Chris Johansen
Tilskuere: 2.514

Thisted FC (3-5-2): Kevin Ray Mendoza – Laus Østervig Nielsen, Matej Podstavek, Jeppe Svenningsen – Glenn Rask (76: Mads Vang), Allan Høvenhoff, Jeff Mensah, Charles Machell, Tobias Mølgaard – Sakari Tukiainen (57: Sonny Jakobsen), Jakup Thomsen (86: Hannes Anier)
Træner: Joakim Mattsson.

Kort:
80. Laus Østervig Nielsen (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.