I boksesporten ville det have heddet et mismatch, det, der foregik tirsdag eftermiddag i VB Parken, hvor ubesejrede VB i Reserveholdsturneringen mødte FC Midtjylland. Hvor VB havde valgt at give førsteholdstruppen fri og lade U19-Ligaholdet (tilsat Wang Zhenao og Thomas Gundelund) klare opgaven, kom Ulvene med spillere som Gustav Wikheim, Simon Okosun, Rilwan Hassan og Sonni Nattestad (fra Fredericia). Der var således både højde, drøjde, alder og superligaminutter til forskel på de to hold, og kampen sluttede da også 5-0 til gæsterne.

Det var hårde odds for de unge VB’ere – ikke mindst i 1. halvleg, hvor værterne havde en skarp vind imod sig på en sandbestrøet og hård bane 1. Det var da også FCM over det hele, selv om også Ulvene havde deres problemer med at forhindre lange fremlægninger og indlæg i at sejle ud over modstandernes baglinje.

VB-keeper Andreas Foged måtte fodparere Brumado allerede efter en håndfuld minutter, og Rasmus Nicolaisen headede snært over seks minutter senere. Alligevel lykkedes det et godt kæmpende VB-hold at holde stand i en halv time, inden Jens-Lys Cajuste gled igennem i FCM’s venstre side og passerede Andreas Foged. Fem minutter senere blev det 2-0, da Bozhidar Kraev fik tid at tæmme bolden i VB’s felt og derefter halvflugte den forbi Foged til 0-2. Mere blev det ikke til før pausen efter en halvleg, hvor tapre unge VB-løver havde rigeligt at gøre med at sparke bolden væk fra egen zone.

Med vinden i ryggen kom værterne en smule længere frem på grønsværen efter pausen, ligesom nogle af de lidt landskamptrætte spillere (Gundelund og Sommer) kom på banen. De to muligheder, VB havde i kampen, kom da også i de sidste 45 minutter. Efter en time forsøgte indskiftede Thais Damgaard at lobbe bolden over FCM-keeper Mikkel Andersen, som dog ikke lod sig overliste, mens Villads Rasmussen skød snært forbi i det 77. minut.

Til gengæld åbnede VB også mere op for FCM’s omstillinger, og efter 65 minutter kunne indskiftede Artem Dovbyk med et tørt hug sende bolden forbi Foged. Med et kvarter igen halvflugtede Simon Okusun bolden i mål til 0-4 efter hjørne, og et par minutter før tid bragte Brumado midtjydernes scoringer op på en håndfuld spillet fri af Rilwan Hassan. Lundrim Hetemi var kommet ind efter pausen og gav prøver på sin brillante teknik – bl.a. fik Hetemis udgave af Laudrup-finten bifaldet frem hos publikum…

Steffen Kielstrup: Overmatchet på de fleste parametre
– Ja, vi var overmatchet på de fleste parametre, medgav VB-træner Steffen Kielstrup efter kampen.
– Men fint for drengene at blive matchet med nogle af landets bedste spillere. FCM kommer med en enorm fysik, men vore spillere var ikke bange og gik stadig ind i duellerne med fuld musik. Vi kommer med god energi, selv om Ulvene selvfølgelig har mere kvalitet både individuelt og som hold. En vanskelig bane samt vind- og vejrforhold gjorde det jo ikke nemmere. Vi bliver voldsomt trykket før pausen i modvinden, og FCM kunne bare stå højt med deres hold – vi havde ikke en kinamands chance for at spille os ud af deres pres. Drengene tør også prøve nogle af de ting, de laver i U19-Ligaen, men selvfølgelig bliver vi straffet et par gange. Vi var glade for, at vi valgte modvind før pausen – ellers havde det godt nok været svært i de sidste 45 minutter…

Læs hvordan FC Midtjylland så kampen.

Reserveholdsturneringen, VB Parken
Tirsdag den 23. april 2019 kl. 14.00
Vejle Boldklub – FC Midtjylland 0-5 (0-2)
29. 0-1 Jens-Lys Cajuste
34. 0-2 Bozhidar Kraev
66. 0-3 Artem Dovbyk
74. 0-4 Simon Okosun
87. 0-5 Junior Brumado

Kort:
36. Adama Fofana (gult kort)
80. Emil “Agger” Nielsen (gult kort)

Indskiftninger:
46. Wang Zhenao ud Thais Damgaard Nielsen ind
46. Valdemar Sadrifar ud Lundrim Hetemi
70. Rami Ayman ud Tobias Sommer ind
70. Matthew Palmer ud Thomas Gundelund ind
70. Adama Fofana ud Magnus Enggaard Hansen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Andreas Foged

Kasper Døhr Thychosen
Kasper Poulsgaard (anfører)
Emil “Agger” Nielsen
Andreas Broe

Adama Fofana
Rami Ayman

Villads Rasmussen
Valdemar Sadrifar
Wang Zhenao

Matthew Palmer

Bænken (alle benyttet):
Thomas Gundelund
Tobias Sommer
Lundrim Hetemi
Magnus Enggaard Hansen
Thais Damgaard Nielsen

Tekst: Ole Kristensen.