Lettere kondemneringsmodent er Helsingør Stadion visseligt – men smukt ligger det på en sådan solklar 1. oktober med udsigt over Sundet. Om et ungt og uerfarent VB-hold havde tid at nyde synet, er nok uvist – de unge kæmpede det bedste, de have lært og gav sjællænderne kamp til stregen, men fortjent trak hjemmeholdet sig dog sejrrigt ud af affæren med en 2-1 sejr.

VB havde stort set valgt at friholde spillere fra førsteholdsturen fra den lange tur til Nordsjælland, og da også de bedste U19-Ligaspillere, der ligeledes havde spillet i weekenden, i nogen grad skulle spares, ja, så var det ikke rutinen, der plagede de 13 VB-spillere, der rejste ad Kronborg til. Ja faktisk kun 12, for med på holdet var Mads Kaalund, lånespiller fra Stenløse Boldklub i Danmarksserien.

Man kunne se en ganske jævnbyrdig og afvekslende 1. halvleg – dog var det Helsingør, der stod for de fleste afslutninger. VB’s Nikolaj Lebæk var det dog, der havde kampens første chance, da han sparkede snært forbi. Efter en god Helsingør-chance var det så også hjemmeholdet, der efter en snes minutter kunne bringe sig foran. Efter et fint FCH-angreb, blev bolden spillet skråt tilbage til Mikkel Basse, der fra kanten af feltet kunne score højt i målet.

De sortklædte vejlensere fik dog udlignet fem minutter senere. Foday Manneh spillede med en glimrende stikning Zhenao fri, og den lille kineser svigtede ikke – 1-1. I den resterende del af halvlegen havde værterne to fine langskudsforsøg af Lucas Lodberg, som dog begge blev klaret flot af Gianluca Zanette. Der var stadig afvekslende spil og gode muligheder i begge ender efter pausen. Først var det FCH’s Lucas Lodberg, der helt fri strandede på Zanette, og derefter var Noah Weng fri i den anden ende, men han sparkede lige på keeper Viktor Anker. Helsingørs sejrsmål kom med godt 20 minutter igen. Efter en fejl i VB-forsvaret kom FCH til indlæg, og Lucas Lodberg kunne heade i mål via indersiden af stolpen. Ved begge scoringer var keeper Zanette chanceløs.

Vejlenserne pressede godt på mod slutningen for at fremtvinge en udligning, men ud over en række halve chancer og et hovedstød over af Mads Kaalund blev det ved lige ved og næsten. Reserverne har mulighed for oprejsning allerede på lørdag, hvor man i VB Parken tager imod SønderjyskE.

Træner Morten Bisgaard havde disse kommentarer efter kampen:
– Bortset fra de to mål, vi giver væk, arbejder de unge hårdt for sagen og skaber også deres chancer. Ja, faktisk mener jeg, vi er det bedste hold før pausen. Med lidt held kan vi godt få uafgjort. Selvfølgelig kan man se, det er en helt ny konstellation, men det var en god matchning mod et Helsingør-hold, som også havde mange unge med, siger Morten Bisgaard, og fortsætter:

– Wang Zhenao gør det rigtig godt. Han arbejder begge veje og laver et fint mål. Yu Wei spiller sin første hele kamp i VB-trøjen og gør det fint. Man kan tydeligt se, han har været under Sormanis vinger. Ibrahim Fard gør det fint på backen, og Poulsgaard og Lebæk giver en god stabilitet til holdet. Desværre måtte vi jo skifte dem i pausen for ikke at overbelaste dem – de havde jo en hård kamp i weekenden, siger Morten Bisgaard.

Reserveholdsturneringen, Helsingør Stadion
Mandag den 1. oktober 2018 kl. 14.00
FC Helsingør – VB 2-1 (1-1)
21. 1-0 Mikkel Basse