Et purungt VB-hold tog sig gevaldigt sammen efter pausen og vendte på hybridbanen bag Blue Water Arena på Gl. Vardevej et truende nederlag til en 3-2 sejr i tirsdagens kamp i Reserveligaen. Kun Pavol Bajza, Wang Zhenao og Thomas Gundelund fra førsteholdstruppen supplerede et VB-hold bestående af spillere fra U19 og U17. Allan Sousa skulle også have spillet med, men en skade forhindrede brasilianerens deltagelse.

Esbjerg fB stillede også ungt op, men havde dog en række spillere fra førsteholdstruppen med, og ikke mindst den snurrige venstrekant Emmanuel Oti Essigba voldte VB-forsvaret masser af problemer før pausen. Heldigvis for vejlenserne spillede ghaneseren kun de første 45 minutter. VB fik en drømmestart på kampen, da en perfekt omstilling allerede efter en håndfuld minutter førte til vejlensisk 1-0 føring. Thais Damgaard førte bolden op, og Wang Zhenao skaffede sig med et glimrende ryk på tværs rum til at modtage bolden, og kineseren sparkede flot bolden højt i målet forbi keeper Nicolaj Vistisen. Målet burde have givet gæsterne en masse sikkerhed, men det var ingenlunde tilfældet. Det var Esbjergs halvleg, og vejlenserne hjalp efter et kvarter selv vestjyderne godt på vej til en føring. Først mistede anfører Tobias Sommer bolden – EfB kom i modangreb, og Oti udplacerede sikkert Bajza i VB-målet. Syv minutter senere var VB’s Magnus Enggaard ikke opmærksom på, at Klaus Moesgaard kom bagfra, og esbjergenseren kunne stjæle bolden og passere Bajza.

Målscorer Wang måtte allerede halvvejs i 1. halvleg forlade banen med en skade, og offensivt fik gæsterne ikke etableret det store. Først i halvlegens slutsekunder var Thais Damgaard nærgående med et skud snært forbi. Efter pausen blev Kasper Døhr Thychosen rykket frem, og det var et helt andet VB-hold, man nu så på banen mod et EfB-mandskab, der skiftede på fire pladser i pausen. Vejlenserne havde nu bid i tacklingerne og pondus i duellerne og var klart det bedste hold i de sidste 45 minutter, hvor der nu også blev løbet i dybden og skabt chancer.

Indskiftede Mathias Voss gjorde straks sin skyldighed, da han kort efter pausen smuttede igennem og skød snært forbi, og med en time spillet havde han assisten, da han flot spillede Matthew Palmer op, så den store new zealænder sikkert kunne passere Vistisen til udligning. Også de blåstribede ville dog være med i en mere intens og underholdende 2. halvleg. Pavol Bajza måtte således diske op med to fine fodparader mod indskiftede Mads Zaar.

Ellers stod der VB på mulighederne. Kasper Døhr Thychosen krøllede bolden snært over tværribben, ligesom Palmer også sparkede over, ligesom manden fra den anden side jordkloden headede over et tomt mål via overliggeren på en megachance skabt af en af VB’s bedste, Thais Damgaard, som var her og der og alle vegne. Sejren kom da også i hus med en halv snes minutter igen. Thais Damgaard svingede venstreskøjten fra 25 m, og bolden strøg i mål utageligt for Vistisen. Efter 2. halvleg en fortjent sejr til de unge VB’ere.

Kielstrup var tilfreds med 2. halvleg
– Vi er jo på det nærmeste ikke kommet ud af bussen i 1. halvleg, erkendte efter kampen Steffen Kielstrup, som sammen med Johan Sandahl havde ansvaret for reserveholdet denne gang.

– Vi mangler både vilje og energi, spiller for langsomt og for meget bagud, og det hurtige føringsmål giver os slet ikke det momentum, jeg havde håbet på. Vi skifter så til en 3-5-2 efter pausen, men uanset hvilken formation, man vælger, så er det jo vilje og motivation, der betyder noget, og det finder vi frem i 2. halvleg. Vi kreerer også godt med chancer, så ros til drengene, siger Steffen Kielstrup.

Med sejren fører VB stadig Reserveligaens gruppe 3. De rødblusede møder i deres sidste kamp rækkens nr. 2 FC Midtjylland i Ikast.

Læs hvordan Esbjerg fB så kampen her.

Reserveholdsturneringen, Hybridbanen på Gl. Vardevej, Esbjerg
Tirsdag den 7. maj 2019 kl. 14.00
Esbjerg fB – Vejle Boldklub 2-3 (2-1)
6. 0-1 Wang Zhenao