17-årige Tobias Sommer spillede alle 90 minutter i U18-landsholdets 3-1-sejr over Mexico i den Internationale Turnering i Portugal. Kampen var midtbanespilleren Sommers første på de danske ungdomslandshold.

Tobias Sommer og Thomas Gundelund er pt. afsted med det danske U18-landshold, der er til firenationers turnering i Portugal. Turneringen åbnede onsdag middag med et opgør mellem Danmark og Mexico. Landstræner Lars Knudsen havde både fundet plads til Tobias Sommer og Thomas Gundelund i startopstillingen. Gundelund på højreback og Sommer bagerst på tremandsmidtbanen. Efter 17 minutter var Danmark foran 3-0 efter to scoringer af Ahmed Daghim (FC København) og et af Oliver Villadsen (FC Nordsjælland). Allerede i det 11. minut led danskerne dog et tab, da Frederik Winther (Lyngby) blev udvist.

Mexicanerne kom dog ikke tættere på et resultat end den reducering de sendte i nettet fire minutter efter pausen på et straffespark. Tobias Sommer fik dermed en perfekt landsholdsdebut med en sejr og 90 minutter. Thomas Gundelund spillede ligeledes 90 minutter i sin ungdomslandskamp nummer 25 for Danmark.

Allerede på fredag skal danskerne i kamp igen. Modstanderen er Frankrig. Turneringen slutter med kampen mod Portugal på søndag. De danske ungdomslandshold kan følges på Facebook-siden ”Ungdomslandsholdene, herrer”.

Tekst: Lars Christensen.