Efter sidste weekends nedtur i Vestjylland, er Vejle Boldklubs ungdomshold tilbage i VB Parken lørdag eftermiddag. Modstanderen er den nye A-licensklub SønderjyskE. Lørdag er talentdag i VB Parken, hvor også U14- og U15-eliteholdet spiller.

Selvom U17-Ligaholdet tabte i lørdags i Esbjerg, så er cheftræner Kim Leth Andersens mandskab fortsat en del af topstriden i ligaen. Her er Silkeborg, AGF og Esbjerg også at finde og med en sejr til vejlenserne lørdag kan man igen overtage duksepladsen. VB har rækkens topscorer i form af førsteårs spilleren Wahid Faghir. Den 15-årige angriber har scoret imponerende otte mål i fem kampe og er netop udtaget til U16-landsholdet.

VB besejrede SønderjyskE på hjemmebane og på udebane i sidste sæson og det er således de sønderjyske gæster, der har revanche til gode. Der kan blive tale om et gensyn med Yilmaz Kocan (f. 2003), der inden denne sæson skiftede til SønderjyskE fra VB. Kantspilleren var en del af U15-truppen i sidste sæson, men nåede et par U17-Ligakampe for VB.

U19-Ligaholdet har fået en blandet sæsonstart i U19-Ligaen med fem kampe og fem points. Senest blev det 1-3 i Esbjerg, men ellers har cheftræner Steffen Kielstrups mandskab imponeret med sejr i Lyngby og remis mod Silkeborg og AGF. I en jævnbyrdig liga er det fine resultater der rækker til en midterplacering.

Til weekendens kampe er vejlenserne kun uden Kasper Døhr Thychosen, der er ukampdygtig. Mens de øvrige spillere er meldt fit for fight. De to nyeste spillere – Ibrahim Fard og Foday Manneh – er landet i Vejle og Foday debuterede mod Esbjerg i seneste kamp. De to spillere kan blive aktuelle igen mod SønderjyskE.

SønderjyskE har spillet flere sæsoner i U19 divisionen og var senest en del af U19-Ligaen i 2013-14 sæsonen. Her spillede VB og SønderjyskE et par drabelige opgør. I Haderslev vandt SønderjyskE 3-2, mens opgøret i Vejle endte 4-4. Den uafgjorte kamp i Vejle tilbage i maj 2014 hører det til mest underholdene ungdomselitehold i Vejle har leveret i nyere tid. Årgang 1995 og 1996 var foran 3-0 efter 47 minutter mod SønderjyskE, men alligevel måtte Andreas Bock i kampens overtid udligne til 4-4 på godt forarbejde af Ole Bisp Rasmussen. Indimellem havde sønderjyderne anført af en velspillende Niels Letort scoret fire mål på 32 minutter for vendt kampen på hovedet. Det var et VB-hold med spillere som Jakob ”Yankie” Henriksen, Jeppe Hansen, Mads Døhr Thychosen og Patrick Rasmussen, mens Søren Vie Clausen var træner.

I VB’s U19-Ligatrup er Tobias Sommer (f. 2001) den eneste med en fortid i SønderjyskE.

Der er talentdag i VB Parken på lørdag, hvor eliteungdomsspillere fra Vejle Boldklub kan opleves hele dagen. U14 møder OKS kl. 10.30 og U15-eliteholdet møder FC Sønderborg kl. 16.00.

Lørdag den 22. september

U19-Ligaen kl. 12.00
Vejle Boldklub – SønderjyskE

U17-Ligaen kl. 14.15
Vejle Boldklub – SønderjyskE

Kampene spilles i VB Parken.