At spille med 10 mand i femsjettedele af kampen var for hårde odds for VB, som fredag aften i Haderslev fik en snitter på 3-0 af SønderjyskE. Vejlenserne fik sig kæmpet igennem 1. halvleg, men et straffespark straks efter pausen satte de lyseblå i gang og derefter gik det kun én vej.

Hos VB var Sousa ukampdygtig efter sin skade i Randers-kampen. Hans plads i angrebet blev overtaget af Adam Jakobsen. På midtbanen var Arbnor Mucolli sluppet ud af straffeboksen, og han afløste Jacob Schoop på midtbanen, således at anførerbindet denne gang sad på Mads Greves arm. Imed Louati var ikke klar til aftenens kamp. Det første lille kvarter var forholdsvis begivenhedsløst. Hjemmeholdet havde en del hjørnespark, mens VB gjorde sig bemærket ved at par opportunistiske raids af Gustaf Nilsson.

Men efter 14 minutter kom der gang i sagerne. Tobias Mølgaard bød et SE-angreb i egen forsvarszone, spurtede over en hel banelængde og serverede bolden for en fri Adam Jakobsen, men ex-Frem’eren strandede på keeper Sebastian Mielitz’ fodparade. Øjeblikket efter var det Mucolli, som var snublende tæt ved scoring, da han traf den ene opstander.

Var den store røde fanblok bag SønderjyskE-målet ved at håbe på en føring til deres yndlinge, fik drømmen et skud for boven i det 18. minut. Dommer Sandi Putros skønnede, at Viljormur Davidsen var bagerste mand og derfor modtog han et direkte rødt kort efter en aflevering frem mod Alexander Bah. Udvisningen var nok en diskussion værdig, da SE-spilleren måske mere havde retning ud mod hjørneflaget. Davidsen stillede sig efter kampen også tvivlende over det retfærdige i dommen.

Sormani måtte reagere og trak Adam Jakobsen ud af kampen. Mølgaard skiftede over på Davidsens plads, og Memija kom ind fra bænken og tog højre wingback Kampen skiftede naturligvis nu karakter. Værterne var på bolden mod ni lavtstående vejlensere, men vanvittig farlige blev sønderjyderne ikke før pausen. Nicki Zimling headede ved siden af og skød over, mens Eggert Jonsson headede ved siden af, og VB reddede sig til pause med 0-0.

Syv minutter efter pausen blev kampen reelt afgjort. Ramadani nedlagde Bah på kanten af feltet, og Zimling omsatte sikkert til 1-0. At forestille sig et VB-comeback herefter var urealistisk. Med den selvtillid, der følger med at være foran og i overtal stod der nu SE på alt mod et Vejle-mandskab, der blot længtes efter dommer Sandi Putros’ slutfløjt. To minutter efter føringsmålet blev det 2-0, da kampens spiller Alexander Bah kom flyvende bagfra til en lang fremlægning og pandede bolden ind bag Bajza. Sormani ville ikke give sig og bragte med debutanten Nathan Oduwo en ekstra angriber – Mads Lauritsen blev taget ud.

SønderjyskE havde flere muligheder for at øge. Mart Lieder sparkede fx over næsten fra målstregen. 3-0 skulle det dog blive. På et indlæg fra venstre kunne indskiftede Søren Frederiksen let score fra det lille felt. VB havde enkelte aflastningsangreb. Indskiftede Sean Murray – kommet på banen for Nilsson – tvang Mielitz ud i en TV-redning, men ellers havde de sortklædte nok at gøre med at forsvare sig.

Stemningen i VB-lejren var naturligvis på nulpunktet efter nederlaget, mens der blev skrålet Kim Larsen-sange i det sønderjyske omklædningsrum. Det var naturligvis en kamp, VB med rette kunne have pointforhåbninger til, men det gælder bare om så hurtigt som muligt at komme sig over skuffelsen. Man kan sjældent vinde med 10 mand, så denne kamp bør bare skrives ud af ligningen, så blikket kan rettes mod pokalopgaven på onsdag og FCK-kampen om 14 dage.

Grundspil, Superligaen 2018-19, Sydbank Park, Haderslev
Fredag den 5. oktober 2018 kl. 19.00
SønderjyskE – Vejle Boldklub 3-0 (0-0)
52. 1-0 Niki Zimling (straffespark)