Vejle Boldklub har d.d. indgået en kontrakt for de kommende tre sæsoner med den 24-årige ukrainer Vladlen Yurchenko. Den offensive midtbanespiller har været klubløs efter kontraktudløb med Bundesligaklubben Bayer Leverkusen denne sommer.

Når cheftræner Adolfo Sormani her til formiddag har spillertruppen med ud på træningsbanen, vil der være et nyt ansigt. Det er Vladlen Yurchenko, der er kommet til Vejle hvor han har skrevet under på en kontrakt løbende til sommeren 2021.

Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub, forklarer tilgangen af en stærk midtbanespiller udenfor transfervinduet:

– Siden Nicolaj Madsen forlod klubben på den sidste dag i august, har vi ledt efter en spiller, der kan supplere de øvrige midtbanespillere i truppen. Vi har kun haft mulighed for at skrive kontrakt med Vladlen, fordi han var kontraktløs da transfervinduet lukkede. Yurchenko er en erfaren spiller med kampe i Bundesligaen og på de ukrainske ungdomslandshold, men han har ikke haft en klub siden forårssæsonen. Det er en spiller, vi skal bygge op over de kommende måneder og aftalen skal således ses i et længere perspektiv, siger Jacob Krüger.

Yurchenko skal, når han er helt fit, konkurrere med Arbnor Mucolli, Ylber Ramadani, Sean Murray, Melker Hallberg og anfører Jacob Schoop om spilletiden centralt på midtbanen.

– Efterårssæsonen varer frem til midten af december og der er kampe i både Superligaen og Sydbank Pokalen, så der bliver brug for mange kræfter. Vi er meget tilfredse med de midtbanespillere vi råder over. Der er masser af kvalitet, men med vores 3-5-2-system er der brug for tre spillere centralt i banen og vi kan blive sårbare, hvis der opstår skader og karantæner. Yurchenko har tidligere spillet og scoret i Bundesligaen og Champions League, men først og fremmest skal han være tryg i vores system og det vil vi i den kommende periode give ham tid til. Vi byder Vladlen Yurchenko velkommen i VB, siger Jacob Krüger.

24-årige Vladlen Yurchenko var kun 20 år, da han blev solgt fra Shakhtar Donetsk til Bayer Leverkusen i den tyske Bundesliga. I tiden i Tyskland blev det til kampe i Bundesligaen, DFB Pokal og Champions League. Nu er ukraineren klar til at prøve kræfter med Vejle Boldklub og den danske Superliga.

– Efter jeg forlod Leverkusen i sommer, har jeg haft flere tilbud på hånden. Jeg har taget mig god tid til at træffe en beslutning om min fremtidige klub og jeg er glad for, at det blev Vejle. Sammen med min agent har jeg set meget video med klubbens kampe i sæsonen og jeg véd, at klubben har gjort det samme med mig. Jeg kommer til en klub og et hold, hvor jeg passer ind i det taktiske system og det er vigtigt, hvis det skal blive et succesfuldt ophold.

– Jeg har ikke spillet i Danmark tidligere, men det er en fodboldnation, jeg har gode erfaringer med. I tiden i Shakhtar Donetsk mødte vi FC Nordsjælland i Champions League og der var jeg imponeret af danskerne. I tiden på de ukrainske ungdomslandshold har jeg også mødt Danmark flere gange og de har altid stået for god fodbold, derfor ser jeg også frem til udfordringen i Vejle og i Superligaen, siger Vladlen Yurchenko.

– Positionsmæssigt vil jeg helst benyttes på den offensive midtbane. Jeg er en kreativ spiller, der kan kreere målchancer og score mål. Jeg vil gerne med i feltet, hvor jeg har kvaliteter, men jeg arbejder også hårdt i holdets tjeneste. Jeg har lært meget i Tyskland, men nu skal jeg vise, at jeg har et godt niveau og jeg ser frem til at bidrage til holdets succes i Vejle, siger Vladlen Yurchenko.

Han taler tysk efter flere sæsoner i Bayer Leverkusen og er allerede påbegyndt træningen i Vejle Boldklub. Ved debut kan han blive den anden ukrainer på Vejle Boldklubs spillerrangliste. Den første var Artem Favorov, der spillede på en lejeaftale i Nørreskoven i foråret 2017.