Et hold bestående af reserve- og ungdomsspillere spillede 1-1 i en træningskamp mod Sønderjyskes Alka Superligareserver mandag eftermiddag. Jonas Andersen bragte VB foran efter pausen, men sønderjyderne udlignede i de døende minutter.

A+ træner Søren Lykke stod på sidelinjen med assistenttræner Johan Sandahl. Han var tilfreds med udbyttet i dagens træningskamp og fortæller, at det uafgjorte resultat var helt rimeligt.

– 1-1 var helt fair. Vi ærgrer os selvfølgelig, fordi de udligner så sent, men bedømt på chancefordelingen var der ikke noget at komme efter. SønderjyskE har bolden mest i store perioder af kampen og de er spilstyrende. Men vores spillere arbejder hårdt som hold og gør det godt. Vi kommer godt ud til anden halvleg og står højere i presset, siger Søren Lykke, der kunne se VB komme foran ti minutter inde i anden halvleg.

– Jonas Andersen scorer til 1-0, da han fanger en stikning og prikker den forbi målmanden. Oplægget stod Victor Wernersson for. Victor tager et gennembrud centralt i banen i en omstilling og finder dygtigt Jonas Andersen. SønderjyskE kom med et stærkt hold med mange Superligaspillere og mens vi skiftede primært U/19-Ligaspillere ind, så satte de spillere fra deres bedste trup ind. Derfor blev deres tryk mod slutningen hårdere og de udligner. De sidste tyve minutter er ren overlevelse og det var et under, at de ikke scorede før, siger Søren Lykke.

– Kampen var lærerig for vores mange unge spillere. De blev presset maksimalt og stod distancen. Det er værd at fremhæve målmand Thomas Hagelskjær, der havde store redninger i begge halvlege. Han holdt os inde i kampen. Anders Egholm krigede i bagkæden og var god, men også Nikolaj Lebæk, Arbnor Mucolli og målscorer Jonas Andersen leverede iøjnefaldende præstationer, siger Søren Lykke.

A+ træneren forklarer, at man vil arrangere flere træningskampe for reserverne i A-truppen samt ungdomselitespillerne i efteråret, hvor VB står udenfor reserveholdsturneringen. Kampen mod SønderjyskE var den første.

Der var comeback til Wang Xin, der har været udenfor i et par måneder efter en operation i skulderen.

Sådan så SønderjyskE kampen.

Kampfakta:
SønderjyskE – Vejle Boldklub 1-1 (0-0)
55. 0-1 Jonas Andersen

Sebastian Bruhn
Thais Damgaard Nielsen
Rami Ayman
Dino Hodzic (m) (ikke benyttet)