Der var dømt topkamp i VB Parken i U17 Ligaen, da Vejle Boldklub som rækkens nummer et tog imod Silkeborg, der lå nummer to. Efter en intens fodboldkamp mellem to ligeværdige modstandere endte det hele 1-1. Vejlenserne kom ellers foran 1-0 ved rækkens topscorer Wahid Faghir, men Silkeborg fik udlignet med små 10 minutter igen. Værterne kunne dog ikke tillade sig at være utilfredse med det ene point, da de Silkeborg var de toneangivende i forhold til at skabe chancer.

Fra kampens første mint var det klart, at Silkeborgs taktik var at overlade bolden til værterne, hvorefter de ventede på at kunne køre deres farlige omstillinger. Det gjorde gæsterne godt, og vejlensernes landsholdsmålmand Andreas Jungdal måtte hive et par store redninger frem for at undgå en føring til Silkeborg. Efter 37 minutter fandt en velspillende Guy Maneekorn Jensen med en fin aflevering Wahid Faghir, som satte sin modstander med en god dribling og herefter afsluttede i det lange hjørne til en føring på 1-0.
– I første halvleg havde vi rimelig godt styr på Silkeborg og vores pres fungerede rigtig godt. Generelt var vi dog udfordret på at sætte vores spil, da vi savnede lidt mod til at have flere afleveringer i holdet, fortæller VB-træner Kim Leth Andersen.

I anden halvleg havde gæsterne fra Silkeborg ændret taktik og mødte værterne markant højere oppe og det gav Vejle Boldklub udfordringer. Silkeborg overtog samtidig mere af spillet, men den vejlensiske defensiv kæmpede fremragende foran målmand Andreas Jungdal. Efter en time lignede det en afgørelse, da Martin Lauritsen fik bolden i mål, men målet blev korrekt annulleret for offside. Efter 83 minutter fik Silkeborg endnu et af deres mange hjørnespark og denne gang kunne VB’erne ikke cleare bolden og det blev 1-1.
– Man kan ikke sige noget til Silkeborgs udligning, selvom det altid er tungt at indkassere et mål med under 10 minutter igen. Men spillerne skal have ros for at ligge en enorm energi og vilje i præstationen mod en rigtig dygtig modstander, siger Kim Leth Andersen, som samtidig kalder Silkeborg for den bedste modstander indtil videre i sæsonen.

Ovenpå en dag hvor spillet med bolden ikke var det bedste fremhævede VB-træneren forsvarskæden og målmand Andreas Jungdal for gode indsatser.

Med det ene point ligger Vejle Boldklub stadigvæk nummer et og Wahid Faghir er stadigvæk topscorer i U17 Ligaen.

U17-holdet spiller igen på lørdag, når de i Esbjerg skal forsøge at forsvare deres topplacering. Kampes

Kampfakta U17-kampen:
Vejle Boldklub-Silkeborg IF 1-1 (1-0)
37. 1-0 Wahid Faghir
83. 1-1

Kort:
53. Martin Lauritsen (gult kort)

Indskiftninger:
60. Christian Gammelgaard ud Lucas Nielsen ind