Vejle Boldklub spillede 1-1 i den 120 minutter lange træningskamp mod Eintracht Braunschweig på Elm-Stadion i Schöningen lørdag eftermiddag. Efter en times spil bragte Yari Otto tyskerne foran på en ripost, men et kvarter før tid fik Lucas From udlignet efter godt forarbejde af Adam Jakobsen. Et godt resultat for vejlenserne, der kun er seks dage fra den længe ventede premiere i Superligaen.

VB var kørt til Schöningen, Niedersachsen, cirka 45 minutters kørsel sydøst for Braunschweig til sommeropstartens sidste træningskamp. Her lagde det idylliske Elm-Stadion græs til en testkamp mellem Eintracht Braunschweig og Vejle Boldklub. Kampen var et tilløbsstykke i lokalområdet og 1700 tilskuere overværede træningskampen og skabte en god ramme om vejlensernes sidste forberedelser inden det bliver alvor.

Tyskerne kom med flere velkendte ansigter. Henrik Pedersen har overtaget cheftrænersædet i den ambitiøse 3. Bundesligaklub og på spillersiden er der tre danskere, der alle figurerede i startopstillingen. Frederik Tingager i midterforsvaret, Malte Amundsen på venstreback og Jonas Thorsen på tyskernes midtbane. VB-chef Adolfo Sormani kom med to ændringer i forhold til sidste weekends test mod Östersunds FK. Vladis Emmersón tog plads på bænken og blev erstattet af Mads Lauritsen i bagkæden, mens Jacob Schoop blev sparet på midtbanen og i stedet spillede Tobias Mølgaard, der var tilbage efter han sad udenfor mod Östersunds FK i sidste uge. Kampen blev i de første 45 minutter en til tider kedelig omgang. VB kom til en fornuftig mulighed allerede i det 2. minut. Allan Sousa opsnappede en lang aflevering i duel med Tingager og fandt Louati på kanten af feltet, men tuneseren sparkede med løst krudt. Afslutningen gik lige forbi mål. Tyskerne kom generelt stærkt ud til kampen og deres direkte stil med højt genpres og dybe bolde i banens længderetning bekom ikke Vejle vel i den første halvdel af 1. halvleg.

Efter fem minutter bed tyske fra sig første gang. På en god aflevering ind i feltet skærmede Viljormur Davidsen en tysk spiller af, så Pavol Bajza kunne snuppe læderet. Hjemmeholdet appellerede for straffespark, men dommeren lod spillet fortsætte. Et par minutter senere var det tyskernes store forward Philipp Hofmann der var tæt på at score. Han tog en god bold ned i feltet og huggede straks på mål, og kun en stor redning af Bajza forhindrede en scoring. Kort efter forsøgte Hofmanns sig igen, men VB fik afværget en scoring.  Der blev gået til den i felterne i begyndelsen, og i det 11. minut havde Louati endnu en god mulighed. Arbnor forlængede med hovedet et udspark fra Bajza og så havde tuneseren en god mulighed, men afslutningen stod ikke mål med forarbejdet. Lige på Engelhardt i tyskernes mål.

Braunschweig sad på meget af spillet i den første halve time og deres aggressive stil havde VB problemer med. Tyskerne venstrekant Ahmet Canbaz var evig kilde til uro og flere chancer blev skabt omkring den unge dribler, og den stærke forward Philipp Hofmann. VB rokerede midt i halvlegen, så Tobias Mølgaard gik ud på højre wingback og Gundelund tog plads på midtbanen. Efter en halv time var Rasmus Lauritsen i en hård tackling med landsmanden Frederik Tingager midt på banen. Tingager kom på benene, men måtte kort efter lade sig udskifte humpende. VB fik bedre styr på kampen i de sidste 10 minutter før pausen, men var generelt ufarlige.

Tyskerne kom bedst ud til 2. halvleg, hvor de genfandt deres aggressive stil der kastede flere muligheder af sig i begyndelsen. Pludselig bed VB dog fra sig, da Arbnor tog et hurtigt indkast langt oppe på banen. Louati vristede sig fri og kom fri til et spark, men målmanden klarede til hjørne. Et par minutter senere fik Braunschweig en mulighed ud af ingenting. Indskiftede Al-Hardan var uheldig med en tilbagelægning til Bajza, der blev dømt for hands, da han ville tæmme bolden. Det indirekte frispark fik tyskerne ikke noget ud af. I det 58. minut var VB tæt på at score. Rasmus Lauritsen blev hængende i feltet efter et frispark fra siden var blevet afvist. Bolden kom tilbage i feltet til den målfarlige forsvarsspiller, der satte en vrist på bolden og kun overliggeren stod i vejen for et føringsmål. Efter 61 minutter gik Rasmus Lauritsen og Imed Louati ud. Ind kom Emmersón og Adam Jakobsen. Et par minutter senere kom Braunschweig foran. En tysk spiller kom på skudhold upresset midt for mål. Pavol Bajza halvklarede sparket, som røg ud til unge Yari Otto, der via handsken på Bajza scorede.

Tyskerne var bedst i denne periode af kampen og kom frem til de afslutninger, der var. VB fik aldrig mobiliseret et pres i resten af de første 90 minutter. Vejlenserne havde et lavt udgangspunkt og Braunschweig kontrollerede kampen. En enkelt gang var Allan Sousa og Mølgaard ved at kombinere sig igennem, men brasilianeren mistede kontrollen over bolden. I det 87. minut byttede Pavol Bajza med Thomas Hagelskjær og målmandsreserven indledte med en god redning efter få minutter på banen.

VB skiftede yderligere seks spillere inden de 30 minutters ekstra spilletid begyndte. Det var igen tyskerne der kom bedst ud. De dominerede kampen og slog mange bolde ind i feltet, men tyskerne kom ikke frem til mange afslutninger der ramte målet. Efter 99 minutter foretog VB det sidste skift. Rasmus Lauritsen forlod banen og ind kom unge Magnus Enggaard Hansen, der har gjort det godt i pre-season. VB udlignede til 1-1 i det sidste minut af de første 15 minutter. Adam Jakobsen brød uimodståeligt igennem i VB’s højre side og fandt From i feltet, der scorede tæt under mål. Braunschweig sad fortsat mest på spillet i de sidste 15 minutter, men vejlenserne var tættest på at fremtvinge en afgørelse på kampen. VB havde et frispark i en god position, som Adam Jakobsen drejede over mål. Senere var det Alexander Jensen, der med et godt spark ramte overliggeren. Således endte den forlængede træningskamp 1-1. Et resultatmæssigt godt afsæt for vejlenserne inden de kommende udfordringer i Superligaen.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Læs hvordan Eintracht Braunschweig så kampen og se et billedgalleri fra kampen her.

Træningskamp, Elm-Stadion, Schöningen, Niedersachsen
Afviklet over 120 minutter (2 x 45 minutter, 30 minutter)
Lørdag den 7. juli 2018 kl. 15.00
Eintracht Braunschweig – Vejle Boldklub 1-1 (0-0, 1-0, 1-1)
67. 1-0 Yari Otto
105. 1-1 Lucas From

Kort:
111. Vladis Emmersón (gult kort)

Indskiftninger:
46. Thomas Gundelund ud Mohammed Al-Hardan ind
61. Rasmus Lauritsen ud Vladis Emmersón ind
61. Imed Louati ud Adam Jakobsen ind
74. Mads Greve ud Rasmus Lauritsen ind
87. Pavol Bajza ud Thomas Hagelskjær ind
91. Mads Lauritsen ud Yu Wei ind
91. Tobias Mølgaard ud Thomas Gundelund ind
91. Arbnor Mucolli ud Alexander Jensen ind
91. Ylber Ramadani ud Nikolaj Lebæk ind
91. Viljormur Davidsen ud Kasper Poulsgaard ind
91. Allan Sousa ud Lucas From ind
99. Rasmus Lauritsen ud Magnus Enggaard Hansen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Rasmus Lauritsen
Mads Greve (anfører)
Mads Lauritsen

Thomas Gundelund
Tobias Mølgaard
Ylber Ramadani
Arbnor Mucolli
Viljormur Davidsen

Allan Sousa
Imed Louati

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Mohammed Al-Hardan
Vladis Emmersón
Adam Jakobsen
Lucas From
Yu Wei
Nikolaj Lebæk
Kasper Poulsgaard
Alexander Jensen
Magnus Enggaard Hansen

Dommer: Tim-Julian Skorczyk (3BL)
Tilskuere:
1.700

Eintracht Braunschweig (4-1-4-1): Marcel Engelhardt (63: Yannik Bangsow (91: Roman Birjukov)) – David Sauerland (63: Robin Becker), Felix Burmeister (63: Gustav Valsvik), Frederik Tingager (33: Steffen Nkansah (88: Eric Veiga)), Malte Amundsen (63: Nick Otto) – Stephan Fürstner (63: Besfort Kolgeci) – Onur Bulut (63: Yari Otto), Jonas Thorsen (63: Mergim Fejzullahu), Michal Fasko (63: Ivan Franjic), Ahmet Canbaz (63: Ayodele Adetula) – Philipp Hofmann (63: Samuel Abifade (91: Jan-Lukas Funke)
Træner: Henrik Pedersen.

Kort:
79. Yari Otto (gult kort)
89. Eric Veiga (gult kort)

Tekst: Lars Christensen.