Uden at nå højderne fra Midtjylland-kampen sidste weekend føjede Steffen Kielstrups unge VB-løver endnu tre point til den svulmende pointkonto, da det i VB Parken blev til en ikke helt uheldig 2-1 sejr over AGF, som før kampen var placeret lige under vejlenserne. I en lidt rodet og fysisk præget forestilling havde VB en god periode i sidste del af 1. halvleg, som grundlagde sejren. Med i billedet hører også, at værterne tillod sig at brænde et straffespark.

VB måtte stille op uden stortalentet Matthew Conroy, som småskadet ikke bestod testen umiddelbart inden kampen. AGF startede bedst mod et VB-mandskab, der ikke rigtig var kommet ud af omklædningsrummet. Allerede efter 10 minutter forhindrede kun en stor redning af Andreas Foged GF’ernes Mikkel Lassen i at score på hovedstød efter frispark, men kort efter gik den ikke længere for et sløvt spillende VB-hold. Efter en fejl af de rødblusede blev forsvaret spillet tyndt, og Jonas Yderholm kunne let bringe ”De Hvie’” foran.

Vejlenserne fik sig dog strammet an og begyndte at spille med. I det 27. minut kom udligningen, da Wahid Faghir fra baglinjen lagde bolden tæt ind under mål, hvor Alexander Jensen gjorde arbejdet færdigt til 1-1. Otte minutter senere blev Valdemar Sadrifar fældet i det kriminelle felt. Den nybagte kontraktspiller tog selv sparket fra 11 m pletten, men sparkede over mål.

Resten af halvlegen stod der dog VB på, og Sadrifar forsøgte at gøre skaden god igen med en fin afslutning lige uden om mål, ligesom også Villads Rasmussen sparkede forbi. 2-1 skulle det dog blive inden dommer Yavor Kuzmanovs pausepift. Efter spil i det lille felt fik Sadrifar tæmmet fint med brystet, og en stærk Wahid Faghir kom stormende til og sparkede i kassen.

Kielstrup valgte at trække Lundrim Hetemi ud af opgøret i pausen og erstatte ham med Adama Fofana. Hetemi havde tidligt modtaget en advarsel og var siden meget tæt på sit andet gule kort.

Aarhusianerne kom også bedst ud til de sidste 45 minutter, og ikke mindst Jonas Yderholm fik en del afslutninger på, men træfsikkerheden stod ikke mål med den gode vilje. Den aarhusianske dominans holdt sig kampen ud mod et VB-hold, der forlod sig på omstillinger, og selv om sikkerheden i VB-defensiven ikke altid var 100 procent, og clearingerne ikke altid sad i skabet, var det begrænset, hvad gæsterne fik produceret ud over en lang række advarsler.

Efter tre minutters overtid, som vejlenserne klogt stort set fik til at foregå ved aarhusianernes hjørneflag, kunne de rødblusede endelig række armene i vejret efter endnu en sejr. Jo, det kører i olie for VB’s U19-Ligahold…!

Se stillingen i U19-Ligaen her.

Cheftræner Steffen Kielstrup: Vi kommer dårligt ud til kampen
– Det er altid dejligt at vinde, men nogen køn kamp var det jo ikke, erkendte VB-coach Steffen Kielstrup efter kampen.

– Der er mange dueller og meget fysisk præget spil. Vi kommer dårligt ud til kampen, er for langsomme i vores boldomgang og tager nogle dårlige beslutninger. Vi inviterer selv AGF ind til det duelspil, de gerne vil have. Det påpeger jeg også i pausen – uden det dog blev bedre i 2. halvleg.

Til tider – hovedsagelig i slutningen af 1. halvleg – får vi dog sat noget sammen og ros til drengene for at krige den hjem, siger Steffen Kielstrup.

Kielstrup påpegede dog, at banen var en smule ujævn, hvilket ofte nødvendiggjorde et ekstra touch på bolden.

– Men cadeau til et godt AGF-hold, som presser os aggressivt – dog uden at producere kæmpechancer.

VB-træneren havde roser til Wahid Faghir:

– Han ligger meget alene, men arbejder virkelig for sagen og spiller med stor modenhed trods sin unge alder.

U19-Ligaen 2019-20, VB Parken
Lørdag den 21. september 2019 kl. 12.30
Vejle Boldklub – AGF 2-1 (2-1)
10. 0-1 Jonas Yderholm